Ελλάδα | 29.06.2024 15:55

Φωτιά στην Πάρνηθα: Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους - Μήνυμα από το 112

Κώστας Ασημακόπουλος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πυροσβεστική μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάρνηθα και συγκεκριμένα στην περιοχή Κατσιμίδι. Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος, η φωτιά καίει στο τελευταίο παρθένο κομμάτι που έχει απομείνει μαζί με τον Άγιο Μερκούριο όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις για να μην εξαπλωθεί η φωτιά.

Αυτή την ώρα οι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά προς το καταφύγιο Μπάφι. Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Μήνυμα από το 112

Λόγω της φωτιάς το 112 έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη προκειμένου να καταφέρει να περιορίσει άμεσα τις φλόγες.

Ειδικότερα στο σημείο βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα, 15 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή υπάρχει και από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για πυρκαγιά η οποία καίει μέσα στον δρυμό της Πάρνηθας, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συντονιστική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων , Σωμάτων Ασφαλείας , των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.

Κλειστοί δρόμοι

Ειδικότερα, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Κατσιμίδι Πάρνηθας, η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπές οχημάτων.

Συγκεκριμένα:

  • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Μερκουρίου
  • Ιπποκράτους και Λ. Τυρταίου
  • Τατοΐου και Χλόης
  • Γέφυρα Βαρυμπόμπης 
112Πάρνηθαφωτιάφωτιά τώραειδήσεις τώρα