Ελλάδα|30.06.2024 23:13

Φωτιά στη Σταμάτα: Απόκοσμες εικόνες κατέγραψε το drone του ethnos.gr

Κώστας Ασημακόπουλος

Ώρες αγωνίας βίωσαν οι κάτοικοι στη Σταμάτα Αττικής μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής. Η πυρκαγιά πήρε μεγάλη έκταση κατακαίοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν υπεράνθρωπες μάχες με το χρόνο και τους ισχυρούς ανέμους προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Σταμάτα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή της Σταμάτας, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες μέσα σε δάσος αλλά και σε περιοχές με σπίτια σε Σταμάτα και Ροδόπολη. Μάλιστα αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες.

Σημειώνεται ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι σε σημείο που δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ στο σημείο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και από εθελοντικές ομάδες. Στοίχημα όλη τη νύχτα να σβήσουν οι περισσότερες επικίνδυνες εστίες και να σωθεί και ένα μεγάλο μέρος του δάσους της Σταμάτας που καταγράφεται στις εικόνες του drone.

Τι κατέγραψε το drone του ethnos.gr

Μόλις έπεσε το φως της ημέρας και σταμάτησαν οι ρίψεις το drone του ethnos.gr κατέγραψε την περιοχή που έχει πληγεί. Όπως φαίνεται σε Σταμάτα και Ροδόπολη δεν υπάρχει μέτωπο. Καίνε διάσπαρτες εστίες ακόμα και μέσα στο δάσος. Οι εικόνες είναι απόκοσμες και ο καπνός δυσχεραίνει τις προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών. Δεκάδες μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ επιχειρούν για να αποφευχθούν πλιάτσικα στα σπίτια που έχουν εγκαταλειφθεί.

Δείτε τις εικόνες από το drone του ethnos.gr

φωτιάdroneΣταμάταειδήσεις τώραφωτιά τώρα