Ελλάδα|02.07.2024 08:44

Αμοργός: Αρνητική εξέλιξη για την εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα - «Τέλος οι έρευνες»

Newsroom

Δυσάρεστη εξέλιξη γίνεται γνωστή σχετικά με την εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα Άλμπερτ Κάλιμπετ στην Αμοργό, ο οποίος αγνοείται για 21 ημέρες. Ο αδελφός του 59χρονου, σε συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο, ανακοίνωσε ότι σταματούν όλες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού.

Τι δήλωσε ο αδελφός του

Ο Όλιβερ Κάλιμπετ, είχε ήδη ενημερώσει το κοινό για την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας: «Με βαριά καρδιά ανακοινώνω το τέλος των ερευνών για τον αγαπημένο μας Άλμπερτ».

«Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας και την αποφασιστικότητά μας, ο Άλμπερτ παραμένει αγνοούμενος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι παρά τις μακροχρόνιες έρευνες, δεν βρέθηκαν στοιχεία. Κατηγόρησε επίσης την ελληνική κυβέρνηση και την πρεσβεία των ΗΠΑ για την ελάχιστη βοήθεια που παρείχαν. Ο αδελφός του εξαφανισμένου σκοπεύει να παραμείνει στην Ευρώπη, περιμένοντας κάποια νέα εξέλιξη.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έστειλαν τις προσευχές τους», είπε ο αδελφός του Άλμπερτ. «Η υποστήριξή σας ήταν πηγή δύναμης για εμάς κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης περιόδου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις ομάδες έρευνας και διάσωσης που μας βοήθησαν και όσους έκαναν δωρεές στο GoFundMe για να καταστήσουν δυνατή την έρευνα. Ελπίζαμε πραγματικά για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».

Ένας φίλος του Κάλιμπετ, ο Ρόμπιν Ουίνστον, μιλώντας στο ίδιο αμερικανικό μέσο, ανέφερε ότι οι ομάδες έρευνας αποχώρησαν από το νησί φοβούμενες για την ασφάλειά τους, λόγω των απαιτητικών πεζοποριών και μεγάλων αποστάσεων που έπρεπε να διανύσουν.

Διαψεύδει η σύντροφος του αγνοούμενου

Από την πλευρά της, η σύντροφος του τουρίστα, Ντέμπι Λεσάν, η οποία βρέθηκε στο νησί από την πρώτη στιγμή, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαίωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, διαψεύδοντας κατά κάποιον τρόπο τις δηλώσεις του αδελφού του.

Κοινοποιώντας την συνέντευξη του Όλιβερ Κάλιμπετ, η ίδια έγραψε ότι παρόλο που οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει από το νησί, οι προσπάθειες συνεχίζονται από εκείνη.

«Διαβάζω ότι η έρευνα για τον Άλμπερτ Καλιμπέτ ακυρώθηκε..... Αυτό δεν είναι αλήθεια! Ναι... Η πλειοψηφία των ανθρώπων που αναζητούν τον Άλμπερτ έχουν φύγει από το νησί, αλλά εγώ είμαι ακόμα εδώ και ψάχνω!.

Η φίλη μου Diane που είναι πολύ εξοικειωμένη με τα μονοπάτια πεζοπορίας από τη λίμνη Tahoe, έχει έρθει αεροπορικώς για να συμμετάσχει στην αναζήτησή μου, όπως και πολλοί ντόπιοι», έγραψε.

Αμοργόςτουρίσταςεξαφάνισηειδήσεις τώρα