Ελλάδα | 08.07.2024 21:58

Λασίθι: «Είχε μπλοκάρει το όπλο», λέει ο 32χρονος που σκότωσε τον μπατζανάκη του - Στιγμές τραγωδίας στην ανακρίτρια

Newsroom

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 32χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 36χρονου μπατζανάκη του στο Λασίθι, όπου έριχνε μπαλωθιές σε ένα γλέντι με αποτέλεσμα να πετύχει το θανάσιμα το θύμα.

Εμφανίστηκε σε τραγική κατάσταση

Ο ίδιος εμφανίστηκε σε τραγική κατάσταση λέγοντας στον ανακριτή «έχασα τον αδερφό μου, τον φίλο μου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το neakriti. gr μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα ο δικηγόρος του κ. Στειακάκης προέβη σε δηλώσεις, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο «κατηγορούμενος ο οποίος εμφανίστηκε σε τραγική κατάσταση, έκλαιγε ασταμάτητα. Δύσκολα μπορούσε να αρθρώσει μία λέξη. Απαντούσε βέβαια σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και περιέγραψε όλα όσα θυμόταν», όπως είπε ο συνήγορος του κατηγορουμένου.

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Πρώτα - πρώτα εξέφρασε την οδύνη του, την λύπη του και ότι γι’ αυτόν είναι σα να έχει πεθάνει και ο ίδιος. Φαινόταν πραγματικά και από την κατάσταση στην οποία μιλούσε και βρισκόταν, ότι το τελευταίο πράγμα που τον ενδιέφερε ήταν να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Συνεχώς το ίδιο πράγμα που έλεγε ήταν: "Έχασα τον αδερφό μου, τον φίλο μου"».

Την ίδια ώρα ο κ. Στειακάκης ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος είπε ότι μοναδική φροντίδα και στόχος που έχει στην ζωή του και να τον κρατήσει σε κάποια εγρήγορση είναι το να βγει και κάποια στιγμή να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένεια του θανόντος και κάποια στιγμή και την δική του. Συνεχώς έλεγε ότι ήταν μαζί, ότι έμεναν στο ίδιο σπίτι. Μεγάλωναν μαζί τα παιδιά τους».

Συγκλονίζουν οι περιγραφές

Όσον αφορά το περιστατικό όπως είπε ο κ. Στειακάκης «περιέγραψε ότι σηκώθηκε κάποια στιγμή πήγε σε κάποιο σημείο που ήταν ανεμπόδιστο, πυροβόλησε τις σφαίρες που βρέθηκαν εκεί και στη συνέχεια όταν επέστρεψε στη θέση που καθόταν διαπίστωσε ότι είχε μπλοκάρει και στην προσπάθειά του να το ξεμπλοκάρει και να επαναφέρει το κλείστρο, έφυγε η σφαίρα, η οποία ήταν στη θαλάμη. Και μετά συνειδητοποίησε που πήγε. Εκείνη την στιγμή και οι μάρτυρες είδαν τον Γιώργο να πέφτει… Τρελάθηκε, σηκώθηκε, έφυγε από εκεί πέρα, φώναζε, ούρλιαζε, μίλησε με την γυναίκα του, ενημέρωσε. Η γυναίκα του, του τον ρώτησε πού είναι, και του είπε σκέψου τα παιδιά καθώς φοβήθηκε μην κάνει κακό στον εαυτό του. Στη συνέχεια πέταξε το όπλο - την Κυριακή πήγε και υπέδειξε που είναι -. Αφού έφυγε από το σημείο άρχισε να περπατάει και τον βρήκε κάποιος που ήταν μαζί στις κουρές, τον πήγε στο σπίτι του και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία και παραδόθηκε. Όλα τα είπε με κάθε λεπτομέρεια».

Παράλληλα ο κ. Στειακάκης τόνισε ότι ο ίδιος «ένιωθε ότι ζει μία τραγωδία, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που έχει κάνει. Οι τύψεις είναι αυτές που κυριαρχούν και η στεναχώρια. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα πάει στην φυλακή, θέλει μία λύτρωση, αυτό κατάλαβα εγώ».

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη 3 Ιουλίου, με τον 32χρονο να αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

πυροβολισμοίειδήσεις τώραΛασίθιΚρήτη