Ελλάδα|10.07.2024 07:44

Δολοφονία στο Ψυχικό: Η αναζήτηση για τον ηθικό αυτουργό και τα λάθη του 44χρονου που οδήγησαν στη σύλληψη

Newsroom

Σε δύο κατευθύνσεις στέφονται πλέον οι έρευνες για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, μετά τη σύλληψη του 44χρονου, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν ήδη κατηγορίες.

Σύμφωνα με το STAR, πέρα από τον ηθικό αυτουργό, το άτομο δηλαδή που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση, αναζητείται και ακόμη ένα άτομο που βοήθησε τον 44χρονο μετά το έγκλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, για  πρώτη φορά εμφανίζεται συνεργός του 44χρονου μετά το έγκλημα στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Τον βοηθά να φύγει το σκούτερ από το πάρκινγκ προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής, από το οπτικό υλικό δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή του.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά το ποιος είναι αυτός ο άντρας και αν γνωρίζει ότι ο 44χρονος έχει εκτελέσει το πρωί τον τοπογράφο. Μία σημαντική λεπτομέρεια, όπως επισήμανε η το Star, είναι πως ο 44χρονος με τα αρχικά Κ.Γ.  έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και με γνωστούς πολλούς παραβατικούς.

Τα λάθη που έκανε ο κατηγορούμενος 

Ο κατηγορούμενος πάντως έκανε λάθη και είναι απρόσεκτος, για αυτό και οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν πολύ γρήγορα στην ταυτότητά του.

  • Το πρώτο λάθος του: Χρησιμοποιεί υπόγειο πάρκινγκ για να κρύψει το σκούτερ, πριν και μετά τη δολοφονία, στην πολυκατοικία όπου μένει η αδερφή του.
  • Δεύτερο λάθος: Δεν φορά κράνος μία ημέρα πριν τη δολοφονία τη στιγμή που μπαίνει στο υπόγειο πάρκινγκ με τη μηχανή του 
  • Τρίτο λάθος : Δεν υπολογίζει ότι κάθε κίνηση του καταγράφεται από κάμερες ασφαλείας.

Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι το σπίτι που έμενε ο 44χρονος με τη σύντροφό του στο Νέο Ψυχικό απέχει μόλις πέντε λεπτά και συγκεκριμένα 1,3 χλμ από την εταιρεία του τοπογράφου και το σημείο όπου τον εκτέλεσε με 20 σφαίρες από δύο όπλα. 

δολοφονίαΨυχικόεκτέλεσηειδήσεις τώρα