Ελλάδα|10.07.2024 18:10

Φωτιά τώρα: Διάσπαρτες εστίες σε Σουφλί, Πάργα και Βόνιτσα και Πρέβεζα

Newsroom

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ με το Πυροσβεστικό Σώμα να μάχεται με φωτιές σε Έβρο, Πάργα και Μαγούλα, Βόνιτσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλείται κάποιος οικισμός στο Σουφλί Έβρου, όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ενώ στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Υπάρχει και συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Εστία φωτιά υπάρχει και στην Πρέβεζα κοντά στην περιοχή Καναλάκι, σε αγροτοδασική έκταση και αυτή την ώρα γίνεται μεγάλη κινητοποίηση με δυνάμεις από όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα έχει γίνει αίτημα και για εναέρια μέσα από τον επικεφαλής της πυρκαγιάς, όπως μεταδίδει το prevezatoday.

Φωτιά όμως υπάρχει και σε δασική έκταση στην Πάργα, κοντά σε οικισμό, με τις πληροφορίες να μιλούν το απόγευμα για διάσπαρτες εστίες. Με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη.

Φωτιά υπάρχει και στην Μαγούλα Ελευσίνας όπου καίει σε χαμηλή βλάστηση, κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις τρία ελικόπτερα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά στην περιοχή Πογωνιά στη Βόνιτσα. Η φωτιά καίει γεωργική έκταση και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για τη φωτιά στη Βόνιτσα, κινητοποιήθηκαν 44 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 5η και την 6η ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο της Υπηρεσίας.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

ειδήσεις τώραΠρέβεζαΕλευσίναφωτιάΜαγούλα