Ελλάδα|11.07.2024 15:31

Φωτιά τώρα: Επί ποδός η πυροσβεστική – Ποια πύρινα μέτωπα προβληματίζουν

Newsroom

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα για τους Πυροσβέστες που συνεχίζουν να μάχονται στα πύρινα μέτωπα σε Σουφλί Έβρου, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Κορινθία.

Στη μάχη και ενάερια μέσα

Ειδικότερα, φωτιά συνεχίζει να μαίνεται για ακόμη ένα 24ωρο στο Σουφλί, στο χωριό Ρούσσα. Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται σε χαμηλή βλάστηση, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά και σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Λαγός Διδυμοτείχου. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες ενώ η Πυροσβεστική εξηγεί πως δεν εμπνέει ανησυχία η εξάπλωσή της.

Επί πόδος για τη φωτιά στην Κορινθία

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και στη Στιμάγκα Κορινθίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εξελίσσεται σε ρεματιά εντός δασικής έκτασης, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς προς ώρας να απειλούνται σπίτια. 

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της φωτιάς και συγκεκριμένα 97 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Την ίδια ώρα ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα


Φωτιά στη Λέσβο - Ένα απανθρακωμένο άτομο σε αυτοκίνητο

Φωτιά μαίνεται και σε αγροτολιβαδική έκταση, στην περιοχή του Πολιχνίτου Λέσβου στη θέση Τραπεριά. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στο κατασβεστικό έργο συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου δυτικής Λέσβου.

Μάλιστα, ένα άτομο βρέθηκε απανθρακωμένο εντός αυτοκινήτου. Η υπόθεση διερευνάται από την αστυνομία και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ένας ηλικιωμένος ήταν αυτός που ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητο που κάηκε στην περιοχή της Τραπεριάς Πολιχνίτου Λέσβου. Ηταν ο μόνος επιβαίνων στο όχημα και το αυτοκίνητό του, όπως προκύπτει από τις έρευνες, βγήκε από τον δρόμο και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα την ανάφλεξη του.

Η φωτιά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε γειτονική χορτολιβαδική έκταση και μετά σε δασική έκταση. Η φωτιά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, κατευθύνεται προς το ακρωτήρι του Αγίου Φωκά στο νότιο κεντρικό τμήμα της Λέσβου.

Συναγερμός για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και σε αγροτοδασική έκταση στο ύψος του 611ου χλμ της Εγνατίας Οδού στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

ΚορινθίαΛέσβοςφωτιάΈβροςφωτιά τώραειδήσεις τώρα