Ελλάδα | 12.07.2024 10:21

Μαγνησία: Βρέθηκε σαλμονέλα σε γεώτρηση

Newsroom

Σαλμονέλα βρέθηκε κατά τη διάρκεια γεώτρησης στον Άγιο Γεώργιο Φερών, στη Μαγνησία. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Ρήγα Φεραίου σε ανακοίνωσή διευκρινίζει πως το νερό παραμένει πόσιμο και κατάλληλο για κάθε χρήση.

Τονίζει, ακόμα, πως στον Άγιο Γεώργιο Φερών αναμένεται να γίνουν κι άλλες δειγματοληψίες, με τα αποτελέσματά τους να γνωστοποιούνται από την ίδια επιχείρηση τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης

«Χθες το μεσημέρι το μεσημέρι 11/7/2024 με προφορική επικοινωνία η Διεύθυνση Υγείας μας ενημέρωσε ότι στη γεώτρηση ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1 (ΘΕΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ) της ΤΚ. Αγίου Γεωργίου ανιχνεύτηκε σαλμονέλα χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στο νερό της δεξαμενής και του δικτύου ύδρευσης.

Η εν λόγω γεώτρηση τέθηκε εκτός λειτουργίας αμέσως. Στις 21:30 με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας κοινοποιήθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα. Το νερό του δικτύου και της δεξαμενής είναι πόσιμο και κατάλληλο για κάθε χρήση. Παρόλα αυτά έγιναν νέες δειγματοληψίες και από το ιδιωτικό χημικό εργαστήριο και από την Διεύθυνση Υγείας ταυτόχρονα και αναμένονται τα νέα αποτελέσματα.

Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα υπάρχει άμεση ενημέρωση των δημοτών. Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του νερού βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στα δίκτυα της ύδρευσης, τις δεξαμενές και τις γεωτρήσεις όλων των οικισμών των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Θέλοντας να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού η Υπηρεσία ακολουθεί τις υποδείξεις και τις οδηγίες της Διεύθυνσης Υγείας».

Μαγνησίασαλμονέλανερό