Ελλάδα | 12.07.2024 19:20

Τέμπη: Άρση του απορρήτου επικοινωνιών πολιτικών ζητούν συγγενείς των θυμάτων

Newsroom

Συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ζητούν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του Χρήστου Τριαντόπουλου, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ την χρονική στιγμή της τραγωδίας αλλά και του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Όπως αναφέρουν στο υπόμνημά τους οι συνήγοροι Λουκάς Αποστολίδης και Λεωνίδας Κουμπούρας ««βάσιμα πιστεύουμε ότι για την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος, πρέπει να διαταχθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση «μπάζωμα». Ειδικότερα για τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που ως εκ της θέσεως, η εμπλοκή του ήταν καθοριστική, καθώς και του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό. Γονείς και συγγενείς απαιτούν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των επλεκόμενων πολιτικών προσώπων».

Καταγγέλλουν «αλόγιστη προσπάθεια αλλοίωσης των συνθηκών του εγκλήματος» και σοβαρά προβλήματα νομιμότητας στην «επιχείρηση μπάζωμα», κατά την οποία «υλικά, σίδερα, και διάφορα αντικείμενα θανόντων και τραυματισμένων, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στις θέσεις «Κουλούρι» και «Πηγάδια» μαζί με υπολείμματα και κτερίσματα θανόντων και τραυματισμένων».

Ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία επειδή πάνω από ένα χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν έχουν απαντηθεί, «έχουν δημιουργηθεί γκρίζες ζώνες για τη νομιμότητα των ενεργειών, πολιτικού προσωπικού και αξιωματούχων της Διοίκησης που έδωσαν εντολές για την αλλοίωση των συνθηκών του εγκλήματος». 

τηλεφωνικό απόρρητοΤέμπηθύματαάρση τηλεφωνικού απορρήτουειδήσεις τώρα