Ελλάδα | 13.07.2024 15:07

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Απείλησε πως θα σκοτώσει το παιδί τους για να γυρίσει σπίτι η 37χρονη

Newsroom

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην Αμφιλοχία, με τον δράστη να απειλεί μέχρι και το ίδιο του παιδί για να αναγκάσει το θύμα να επιστρέψει σπίτι και να την δολοφονήσει εν ψυχρώ.

Κρατούσε όμηρο το 13χρονο κοριτσάκι τους και απείλησε πως θα το σκοτώσει 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 43χρονος μπήκε στο διαμέρισμα της εν διαστάσει συζύγου της, ενώ εκείνη βρισκόταν στη δουλειά και κρατούσε όμηρο το 13χρονο κοριτσάκι τους. Τότε, κάλεσε την 37χρονη η οποία βρισκόταν στην εργασία της και της είπε να επιστρέψει σπίτι. Μάλιστα, απείλησε πως αν δεν επιστρέψει, θα σκοτώσει το παιδί τους.

Πήδηξε στο αυτοκίνητο και την πυροβόλησε 

Μόλις έφτασε στο σπίτι το θύμα και πάρκαρε ακριβώς από κάτω, ο δράστης πήδηξε από τον 1ο όροφο στο αυτοκίνητο της γυναίκας και με την καραμπίνα πυροβόλησε την 37χρονη, σκοτώνοντάς την. Στη συνέχεια, με το ίδιο όπλο έβαλε τέλος στη ζωή του.

 

Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία 

Οι γείτονες ανέφεραν πως το ζευγάρι είχε έντονους τσακωμούς, ενώ τον είχε καταγγείλει δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία και απειλές μέχρι και πριν από δύο μέρες πριν το φονικό. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του panic button.

Είχε συλληφθεί στο παρελθόν ο δράστης και αθωώθηκε  

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια  αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

αστυνομίαγυναικοκτονίαΑμφιλοχίαδολοφονίαειδήσεις τώρα