Ελλάδα | 17.07.2024 16:58

Γιατί αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο για περιοχές όπως ο Λαγανάς

Newsroom

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (16/07) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ενημερωθεί για σημαντικά ζητήματα της Αστυνομίας του νησιού.

Λίγο μετά της 08:30, ο κ. Χρυσοχοΐδης, έφθασε το κτίριο της ΠΕ Ζακύνθου, όπου συμμετέχει σε κλειστή σύσκεψη με αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με φορείς του νησιού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η βιομηχανία του τουρισμού στη Ζάκυνθο αποτελεί τη πηγή πλούτου, πηγή ανάπτυξης και ευημερίας για το νησί, Βασική προϋπόθεση για την αύξηση και την ανάπτυξη του τουρισμού είναι η ασφάλεια, γι αυτό το λόγο βρίσκομαι σήμερα εδώ» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Υπουργός και πρόσθεσε:

«Αποφασίστηκε να υπάρξει μια μεγάλη ενίσχυση στην αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου, με δεκάδες αστυνομικούς, οι οποίοι θα αναλάβουν την τάξη και την ασφάλεια σε δύσκολα σημεία όπως ο Λαγανάς».

«Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες η πραγματικότητα της Ζακύνθου, θα αλλάξει, θα βελτιωθεί σημαντικά έτσι ώστε οι κάτοικοι και οι τουρίστες να είναι ασφαλείς και ταυτόχρονα οι επισκέπτες να έρχονται σε ένα τόπο που σέβεται την αξιοπρέπεια τους, την ασφάλεια τους και την σωματική ακεραιότητα.

Είμαστε εδώ για να δεσμευτούμε απέναντι στους κατοίκους της Ζακύνθου, ότι είμαστε αφοσιωμένοι ώστε να υπηρετούμε την ασφάλεια τους» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την ασφάλεια του νησιού και έχουμε εδώ αξιωματικούς της δίωξης ναρκωτικών Αθηνών, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα μας και θα εργαστούν συνεχώς όλο το καλοκαίρι προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Επίσης μόνιμες ομάδες αστυνομικών με προανακριτικά καθήκοντα βρίσκονται στο νησί. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στο νησί αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό για τα θέματα ναρκωτικών, για τα θέματα λειτουργίας περιοχών όπως ο Λαγανάς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τάξης και ασφάλειας».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά στην συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου δηλώνοντας ότι «σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου και ανάλογα με την άδεια λειτουργίας που έχει κάθε μαγαζί η αστυνομία θα εφαρμόσει την νομιμότητα. Εγώ είμαι έτοιμος να δεχθώ επίσης, εάν ο Δήμος αποφασίσει μια συγκεκριμένη ώρα λειτουργίας των καταστημάτων, να εφαρμόσουμε αυτή την απόφαση με ευλάβεια και αφοσίωση γιατί πίστευε ότι κάποια στιγμή τα καταστήματα πρέπει να κλείνουν και να δείξουμε σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες μας».

ΖάκυνθοςΛαγανάςαστυνομικοίΜιχάλης Χρυσοχοΐδης