Ελλάδα | 17.07.2024 19:13

Φωτιά στο Σοφικό: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες - Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που καίει από το πρωί της Τετάρτης (17/7) στον Άγιο Βλάση Κορινθίας κοντά στο Σοφικό.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα.

Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν θέλουν να προλάβουν να οριοθετήσουν τη φωτιά, πριν πέσει το φως του ήλιου, προκειμένου στη συνέχεια να εστιάσουν σε τυχόν αναζωπυρώσεις με τα επίγεια μέσα.

Εμπόδιο οι ισχυροί άνεμοι

Ωστόσο το έργο τους δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, των οποίων οι ριπές μπορούν να αναζωπυρώσουν τα μέτωπα.

Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ καθώς και εθελοντές. Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια ενώ οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

Μήνυμα από το 112

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν στις 12 το μεσημέρι έλαβαν ειδοποίηση από το 112, ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Κινδύνεψαν πυροσβέστες

Τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί εξαιτίας της φωτιάς και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ενας από αυτούς τραυματίστηκε όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, εγκλωβίστηκε μαζί με συναδέλφους του.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν ωστόσο εκείνος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από εθελοντές στο Νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά του προκαλώντας φθορές.

Λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, μέσω Ναυπλίου γίνεται η μετακίνηση των πολιτών προς το Δήμο Μεθάνων – Τριζοίνας ή προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

ΣοφικόΚορινθίαφωτιάφωτιά τώραειδήσειςειδήσεις τώρα