Ελλάδα | 17.07.2024 22:00

Σε ολονύκτια επιφυλακή για τη φωτιά στο Σοφικό: Το χάος σε εικόνες - Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο - Ακόμα 3 τραυματίστηκαν

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά στο Σοφικό (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στο Σοφικό (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στο Σοφικό (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στο Σοφικό (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στο Σοφικό (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στο Σοφικό (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στο Σοφικό (EUROKINISSI) gallery
Φωτιά στο Σοφικό (EUROKINISSI) gallery

Δύσκολη είναι η νύχτα στο Σοφικό Κορινθίας καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (17/7).

Η φωτιά καίει πυκνή δασική έκταση, κυρίως πεύκα, δίχως επί του παρόντος να απειλεί κάποιον οικισμό.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν και πλέον το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις που εξακολουθούν να επιχειρούν στη μεγάλη πυρκαγιά.

Μετά την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων, στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 37 οχήματα.

Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο - Ακόμη τρεις τραυματίστηκαν

Σε τέσσερις ανήλθαν οι τραυματίες από την πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο τέταρτος τραυματίας είναι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σημειώνεται ότι κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Εμπόδιο οι ισχυροί άνεμοι

Tο έργο των πυροσβεστών δυσκόλεψαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, των οποίων οι ριπές μπορούν να αναζωπυρώσουν τα μέτωπα.

Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ καθώς και εθελοντές. Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια ενώ οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

Μήνυμα από το 112

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν στις 12 το μεσημέρι έλαβαν ειδοποίηση από το 112, ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, μέσω Ναυπλίου γίνεται η μετακίνηση των πολιτών προς το Δήμο Μεθάνων – Τριζοίνας ή προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

ειδήσειςΚορινθίαφωτιά τώραφωτιάΣοφικόειδήσεις τώρα