Ελλάδα|21.07.2024 13:26

Χαμός σε γλέντι στην Κρήτη: 51χρονος έριχνε μπαλωθιές - Τον ξυλοκόπησαν και αναζητείται

Newsroom

Οργή επικρατεί στον Δήμο Βιάννου, στην Κρήτη, μετά τους πυροβολισμούς που έπεσαν σε γλέντι στον οικισμό Κεφαλοβρύσι.

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωσή του και ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ενώ οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο βασικός κατηγορούμενος, ένας 51χρονος κτηνοτρόφος που φέρεται να ήταν αυτός που έβγαλε το όπλο και έριχνε μπαλωθιέςτόσο μέσα στο χώρο του γλεντιού, όσο και έξω από αυτόν, παραμένει ασύλληπτος.

Ξυλοκόπησαν τον 51χρονο που πυροβολούσε

Μάλιστα, η αντίδραση των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση ήταν τόσο έντονη, που κάποιοι - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες - ξυλοκόπησαν τον 51χρονο, σε σημείο να χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγκάστηκε να δώσει ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να του παρασχεθεί αυτή η βοήθεια, καθώς δεν έχει λήξει ακόμα το Αυτόφωρο για τη σύλληψή του.

Συνελήφθησαν τρεις από την παρέα του δράστη

Μετά από έρευνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 3 άτομα που ήταν στην παρέα με τον 51χρονο. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 53, 44 και 25 ετών, επίσης κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κατάγονται από χωριά των Δήμων Βιάννου και Μινώα Πεδιάδος.

Και οι 4 κατηγορούνται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της απειλής . 

Οργή του δημάρχου: Είναι ανεπιθύμητοι

Σε γραπτή δήλωσή του με αφορμή το απίστευτο περιστατικό, ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης αναφέρει :

«Η Δημοτική Αρχή Βιάννου, πληροφορούμενη αυτό το λυπηρό γεγονός, καταδικάζει απερίφραστα το επεισόδιο που καταγράφηκε στη διάρκεια γλεντιού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρυσίου Βιάννου.

Είναι ένα γεγονός καταδικαστέο, το οποίο μάλιστα σημειώνεται από επισκέπτες στο Δήμο μας, που δε σεβάστηκαν την εκδήλωση του Συλλόγου.

Επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι, όλοι όσοι έρχονται στο Δήμο μας να απολαμβάνουν τη φιλοξενία μας και να μετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με στόχο την διασκέδαση και την ψυχαγωγία όλων.

Άλλωστε οι Βιαννίτες, έχουμε αποδείξει πως είμαστε άνθρωποι της φιλοξενίας, της αγνής διασκέδασης και του Πολιτισμού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε να κινούνται όλοι.

Για αυτό και είναι απολύτως καταδικαστέα κάθε τέτοια πράξη βίας, που μπορεί να αποβεί και μοιραία για την ανθρώπινη ζωή. Ζητάμε από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να λειτουργήσουν με αυστηρότητα -με βάση τη νομοθεσία- και να μην αφήσουν ατιμώρητη μια τέτοια ενέργεια, που έθεσε σε κίνδυνο τους πολίτες, την ώρα που διασκέδαζαν, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα για το σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύει καθένας, στον Πολιτισμό μας, την Κουλτούρα μας και πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Δεν θα επιτρέψουμε στον τόπο μας να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο. Το μήνυμα μας είναι πως δεν είναι επιθυμητοί στο Δήμο Βιάννου, όλοι όσοι ασκούν βία ή χαρακτηρίζονται από τέτοιες συμπεριφορές».

πυροβολισμοίμπαλωθιέςξυλοδαρμόςειδήσεις τώραΚρήτη