Ελλάδα|22.07.2024 21:11

Έβρος: Πώς περιγράφουν οι συνοριοφύλακες τον τραυματισμό του συναδέλφου τους

Newsroom

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με τον πυροβολισμό του συνοριοφύλακα στον Έβρο, με Ελλάδα και Τουρκία να βρίσκονται σε συνεργασία και να ανταλλάζουν πληροφορίες.

Η τουρκική πλευρά έχει ενημερώσει τις ελληνικές Αρχές πως κάνει έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο για τα παράνομα κυκλώματα και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλύψει κάτι. Τονίζουν πως θα συνεχίσουν την έρευνά τους και ζήτησαν από την Ελλάδα ό,τι καινούριο στοιχείο περιέλθει στα χέρια των Αρχών να ενημερωθεί και η Τουρκία, ώστε να συνεχίσει τις έρευνες.

Τι είπαν οι συνοριοφύλακες για το επεισόδιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο συνοριοφύλακας, δεν υπάρχει φράχτης και κάμερες, ενώ τη συγκεκριμένη στιγμή δεν ήταν ενεργοποιημένο κανένα από τα υπερσύγχρονα συστήματα που διαθέτει η Ελλάδα για την αποτροπή.

Σημειώνεται επίσης ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει έντονη βλάστηση, ενώ όπως περιγράφουν οι ίδιοι οι συνοριοφύλακες, αυτό εκμεταλλεύτηκαν όσοι βρίσκονταν εκεί.

«Είδαμε στην απέναντι όχθη, που είναι τουρκικό έδαφος, μία ομάδα παράτυπων μεταναστών. Δεν προλάβαμε καν να μετρήσουμε πόσοι ήταν και ξεκινήσαμε διαδικασία αποτροπής. Ξαφνικά ακούσαμε τους πυροβολισμούς και ο συνάδελφός μας είπε ότι κάτι τον έκαψε στην κοιλιά. Τον αρπάξαμε αμέσως και τον πήγαμε στο νοσοκομείο», ανέφεραν οι συνοριοφύλακες

ΤουρκίασυνοριοφύλακαςΈβροςσυνοριοφύλακεςειδήσεις τώρα