Ελλάδα|22.07.2024 21:26

Ειρήνη Κουρούβανη: Ποια είναι η παραολυμπιονίκης που παρασύρθηκε και αφέθηκε αβοήθητη στην Πατησίων

Newsroom

Οργή έχει προκαλέσει η παράσυρση της παραολυμπιονίκη Ειρήνη Κουρούβανη στην οδό Πατησίων από μεθυσμένο οδηγό.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο οδηγός του οχήματος – που συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφόρου- δεν επιχείρησε καν να δικαιολογηθεί στους αστυνομικούς. Ζήτησε τον δικηγόρο του ενώ ανέφερε μόνο πως «δεν κατάλαβε τι συνέβη». Η παραολυμπιονίκης διακομίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαπιστώθηκε πως έχει ελαφρά τραύματα.

Ποια είναι η Ειρήνη Κουρούβανη

Η παραολυμπιονίκης γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αρθρογρίπωση, σε ένα μικρό χωριό της Ηλείας. Τελείωσε το Πολιτικό της Νομικής, ενώ το 1992 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής υπερνικώντας τις δυσχέρειες της αναπηρίας της.

Έχει λάβει μέρος σε εφτά παγκόσμια πρωταθλήματα τεσσάρων διαφορετικών αθλημάτων α) στίβος (Αθήνα ’97) β) αθλητικός χορός (Ολλανδία 1998) γ) Άρση βαρών σε πάγκο (Μαλαισία 2002, Ν.Κορέα 2006, Μαλαισία 2010) δ) Ιστιοπλοϊα (Ολλανδία 2016, Ισπανία 2019).

Το 2015 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκοσμίως υποβρύχια παράσταση χορού Drops of Breath. Έχει χορέψει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και στο φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Έχει λάβει μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Αυτή την περίοδο είναι ενεργή αθλήτρια ιστιοπλοϊας και εργάζεται στον δημόσιο τομέα.

Πώς έγινε το τροχαίο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο μεθυσμένος οδηγός κινούνταν επί της οδού Πατησίων με κατεύθυνση από την Ομόνοια προς την οδό Αγίου Μελετίου. Φτάνοντας στο ύψος του ο.α. 142, παρέσυρε την παραολυμπυονίκη η οποία στεκόταν με αναπηρικό αμαξίδιο, επί της οδού Πατησίων, στο ύψος του ο.α. 142. Έπειτα, ο οδηγός εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος, ωστόσο λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη από σταθμό Ο.Π.Κ.Ε. στην οδό Επτανήσου, στο ύψος του ο.α. 48.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός της Ειρήνης Κουρούβανη, η οποία διεκομίσθη με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Νοσοκομείο «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ».

τροχαίοπαραολυμπιονίκηςΠατησίωνειδήσεις τώρατροχαίο ατύχημα