Ελλάδα|23.07.2024 09:10

Βραδινές βουτιές στις παραλίες της Αττικής για μια ανάσα δροσιάς - Δείτε βίντεο

Newsroom

Στις κοντινές παραλίες της Αττικής «ξενύχτησαν» οι Αθηναίοι και οι τουρίστες, για μια ανάσα δροσιάς, καθώς το θερμόμετρο παρέμεινε στα ύψη μέχρι χτες, Δευτέρα, για 15η συνεχόμενη ημέρα. 

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, τη Δευτέρα, το ρεκόρ θερμοκρασίας ανήκει στη Στυλίδα Φθιώτιδας, με 41,9 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Θήβα (41,6), τα Ψαχνά (41,2), το Γαλαζαξίδι (40,9) και η Σπάρτη (40,8).

Στο κέντρο της Αθήνας, χθες, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, όμως η πολύ μεγάλης διάρκειας θερμή εισβολή έχει δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες, καθώς ο υδράργυρος είναι «καρφωμένος» πάνω από τους 30 βαθμούς και η θερμική επιβάρυνση στους πολίτες ολοένα και αυξάνεται

Για τον λόγο αυτό, παρότι Δευτέρα, μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, κατέφυγαν στις παραλίες, όπου και παρέμειναν ακόμα και μετά τη δύση του ηλίου.

Στις παραλίες και μετά τις 10 το βράδυ

Πολλοί, όπως φαίνεται και στο βίντεο του Orange Press, συνέχισαν να καταφθάνουν στις παραλίες, όπως αυτές της Γλυφάδας και του Φαλήρου, ακόμα και μετά τις 10 το βράδυ, προκειμένου να κάνουν μια βουτιά και να «ανασάνουν» από το επίμονο κύμα ζέστης. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες τα μεσάνυχτα η θερμοκρασία στο Παλαιό Φάληρο ήταν 30 βαθμοί Κελσίου, με τον άνεμο να είναι σχεδόν... ανύπαρκτος (1 μποφόρ).   

καύσωναςειδήσεις τώραπαραλίαζέστημπάνιοΑττική