Ελλάδα|24.07.2024 11:40

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας - Έκανε εργασίες σε ταχύπλοο

Ελευθερία Σπυράκη

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας, με έναν 63χρονο εργαζόμενο ιδιωτικού συνεργείου να χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών σε ταχύπλοο σκάφος υπό σημαία Κύπρου.

Τραυματίστηκε ακόμη ένας εργαζόμενος

Από το περιστατικό τραυματίστηκε και ένας 22χρονος, ο οποίος μεταφέρεται στο κέντρο υγείας Σαλαμίνας με γρατζουνιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν από τον καταπέλτη του ταχύπλοου.

Στυλιανίδης: Πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών για το τραγικό συμβάν 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση του θανατηφόρου ατυχήματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο ενός εργαζόμενου, μέλους αδειοδοτημένου συνεργείου σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Κατ' αρχάς θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου εργαζόμενου και ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο του.

Έχω δώσει αμέσως εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν, προκειμένου να αποδοθούν, εφόσον διαπιστωθούν, οι όποιες ευθύνες.

Σε θέματα ασφαλείας όλων των απασχολούμενων στον χώρο της ναυτιλίας δεν επιτρέπονται από κανέναν ούτε εκπτώσεις ούτε συμβιβασμοί. Και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι, ως Υπουργείο Ναυτιλίας, να μην κάνουμε πίσω». 

εργατικό δυστύχημαΣαλαμίναειδήσεις τώραΧρήστος ΣτυλιανίδηςΕλληνικά Ναυπηγείαναυπηγείο