Ελλάδα|25.07.2024 15:45

ΟΛΘ Α.Ε.: Πρωτοποριακό Ψηφιακό Σύστημα αυτοματοποιεί τη διαχείριση Ψυχρής Αλυσίδας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Newsroom

Τις δυνατότητες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων ενισχύει η ΟΛΘ Α.Ε., ενσωματώνοντας την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα παρακολούθησης ψυγείων GRASP της RTE. Το προηγμένο αυτό σύστημα, σε συνδυασμό με τις ασύρματες συσκευές WRAD II Bluetooth®, αναβαθμίζει σημαντικά τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων του λιμένα, εξασφαλίζοντας βελτιστοποιημένη απόδοση και αποτελεσματικότητα.

Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι ο κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σε στρατηγική τοποθεσία στη Βόρεια Ελλάδα, κοντά στα μεγάλα διευρωπαϊκά δίκτυα αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων, με άμεση πρόσβαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 71 εκατ. ευρώ από το 2018 για τη συνολική αναβάθμιση του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Στόχος ο μετασχηματισμός σε «έξυπνο λιμάνι»

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας παρακολούθησης των ψυγείων της RTE σε 400 σημεία εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων του λιμένα Θεσσαλονίκης αποτελεί μια επιπλέον πρωτοβουλία για τον μετασχηματισμό του λιμένα σε «έξυπνο λιμάνι» και συμβάλλει στην αποστολή της ΟΛΘ Α.Ε. να παρέχει συνδεσιμότητα που διευκολύνει την επιχειρηματική ανάπτυξη. Το WRAD II είναι ένα από τα πολλά συστήματα παρακολούθησης ψυγείων της RTE που συνδέονται με την πλατφόρμα λογισμικού GRASP, παρέχοντας πρόσβαση στα δεδομένα ψυγείων σε πραγματικό χρόνο για τη διαχείριση του τερματικού σταθμού, μέσω πολλαπλών διεπαφών χρήστη.

«Το πρώτο μας έργο τερματικού σταθμού στην Ελλάδα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς και είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη της ΟΛΘ Α.Ε. Με την ευελιξία των ποικίλων προτάσεών μας, μπορούμε να παρέχουμε στο λιμάνι μια μοναδική, εξατομικευμένη λύση, που ταιριάζει άψογα στην υπάρχουσα διάταξη και υποδομή του», δήλωσε ο Carlos Yassir, διευθυντής πωλήσεων της RTE.

Με την υλοποίηση της λύσης παρακολούθησης ψυγείων της RTE, η ΟΛΘ Α.Ε. εξασφαλίζει την αυτόματη παρακολούθηση των ψυγείων στον τερματικό της σταθμό, παρέχοντας προστιθέμενη αξία στους συνεργάτες της. Το σημαντικό αυτό βήμα προόδου αναδεικνύει τα οφέλη της λύσης, συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς διαχείρισης δεδομένων, της τήρησης ιστορικών αρχείων και των ειδοποιήσεων για αλλαγές στην κατάσταση των ψυγείων σε πραγματικό χρόνο.

«Η ΟΛΘ Α.Ε. επέλεξε το GRASP σε συνδυασμό με τη λύση WRAD II λόγω των προηγμένων λειτουργιών του, της αποδεδειγμένης αξιοπιστίας και των δυνατοτήτων εύκολης ενσωμάτωσης. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, της ακεραιότητας του φορτίου και της εργασιακής ασφάλειας, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις για τους συνεργάτες, ικανοποιώντας την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση και αξιοποιώντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που σχετίζονται με την αγορά της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας» υπογράμμισε ο Σπύρος Νικολάου, διευθυντής Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΟΛΘ Α.Ε.