Ελλάδα|28.07.2024 08:05

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Αναμένονται οι τοξικολογικές του οδηγού της νταλίκας - Με τι ποινές είναι αντιμέτωπος

Newsroom

Τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένουν οι Αρχές για τον οδηγό της νταλίκας, που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα στη Μεσσηνία, ώστε να εξακριβωθεί αν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο 39χρονος νοσηλεύεται, φρουρούμενος, με ελαφρά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος το 2022 είχε εμπλακεί ξανά σε θανατηφόρο τροχαίο χωρίς τότε να συλληφθεί ως υπαίτιος για την πρόκληση του δυστυχήματος.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, σύμφωνα με δικηγορικές πηγές, ο οδηγός φέρεται να αντιμετωπίζει βαρύτατες ποινές που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα ισόβια.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οδηγός της νταλίκας, βάσει νόμου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες ποινές: «Σε πολύνεκρο τροχαίο από αμέλεια, ο υπαίτιος μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες. Αν ο οδηγός ενός φορτηγού δεν έχει διασφαλίσει, ότι το όχημα του είναι ενδεικτικά ασφαλές και προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα τιμωρείται με κάθειρξη από 10 έως 20 χρόνια, ενώ αν τα θύματα είναι πολλά μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη».

Μεσσηνίατροχαίοειδήσεις τώρατροχαίο δυστύχημανεκροί