Ελλάδα|28.07.2024 21:12

Κυκλώματα κακοποιών από το εξωτερικό στα ελληνικά νησιά - Στα σκαριά επιχείρηση στη Μύκονο

Newsroom

Θρασύτατοι διαρρήκτες που αδιαφορούν για τις κάμερες και τα μέτρα ασφαλείας στις βίλες έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα στη Μύκονο. Ορισμένοι συλλαμβάνονται από τις Αρχές, όμως υπάρχουν πολλοί ακόμα συμμορίες που έχουν μετατρέψει για τα καλά σε επιχειρησιακά κέντρα τόσο το «νησί των ανέμων» όσο και άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο Ισραηλινοί τουρίστες στη Μύκονο που επέστρεψαν στο κατάλυμά τους μετά το μπάνιο στη θάλασσα το Σάββατο για να δουν ότι τα υπάρχοντά τους που είχαν αφήσει εκεί είχαν κάνει φτερά.

Η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για επιχειρησιακές δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο νησί που θα συνεχιστούν από την ειδική ομάδα που βρίσκεται στο νησί, αλλά η κατάσταση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Έρχονται κυκλώματα από το εξωτερικό

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η ΕΛ.ΑΣ έχει πληροφορίες για εγκληματίες που φτάνουν ακόμα και από το εξωτερικό στη χώρα για να δράσουν στο νησί.

«Πέρα από τα εγχώρια κυκλώματα που δρουν στους δημοφιλείς προορισμούς, κάθε καλοκαίρι έχουμε πολλές αφίξει από κυκλώματα του εξωτερικού που έρχονται για να ληστέψουν ή να διακινήσουν ναρκωτικά», σημειώνει ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών της νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μεγάλη επιχείρηση ετοιμάζεται στη Μύκονο

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, στο νησί των ανέμων οι Αρχές έχουν στα σκαριά μεγάλη επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος που χτυπά επισκέπτες του νησιού και παράλληλα έχει κυρίαρχο ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, σημειώνει πως πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στη Μύκονο καθώς ειδικές δράσεις από κεντρικές υπηρεσίες γίνονται και σε άλλους προορισμούς, όπως είναι η Ζάκυνθος καθώς και εκεί έχουν εντοπιστεί κακοποιοί που είναι άγνωστοι στις ελληνικές Αρχές που εικάζεται ότι έχουν έρθει στη χώρα μας μόνο για το καλοκαίρι.

Σε επικοινωνία με την Interpol οι ελληνικές Αρχές

Την ίδια ώρα, σε ανοιχτή επικοινωνία είναι οι ελληνικές Αρχές με την Interpol καθώς υπάρχει επικοινωνία με ευρωπαϊκές Αστυνομίες, ώστε να εντοπίζονται εγκαίρως οι δράσεις αυτών των κυκλωμάτων.

InterpolΜύκονοςληστέςκακοποιοίειδήσεις τώρανησιάδιαρρήκτες