Ελλάδα|29.07.2024 13:40

Το χρονικό του τραγικού τροχαίου με τους δύο νεκρούς στην Ξάνθη - Πώς σκοτώθηκε ο 53χρονος και η φίλη της κόρης του

Newsroom

Σοκαρισμένη είναι η Ξάνθη από το νέο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη διασταύρωση για την παραλία του Μυρωδάτου και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα, ο 53χρονος οδηγός και μια 15χρονη φίλη της κόρη του θύματος.

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα φορτηγό, με την σύγκρουση των οχημάτων να είναι σφοδρή και να χρειάζεται η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οι τραυματίες και τα θύματα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου πέθανε επί τόπου ενώ λίγες ώρες μετά κατέληξε και μια 15χρονη.

Διασωληνωμένη η σύζυγος του θύματος

Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν συνολικά 5 άτομα. Ο οδηγός, μαζί με τη γυναίκα του, η οποία νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη και διασωληνωμένη στην Αλεξανδρούπολη, η κόρη τους και δύο δίδυμες φίλες της, η μια εκ των οποίων κατέληξε λίγη ώρα αργότερα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, αναφέρει το xanthinea.gr.

Τι αναφέρει η αστυνομία για το θανατηφόρο τροχαίο στο Μυρωδάτο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: 

«Την 28-7-2024 και ώρα 18.45΄, στο 14ο χλμ της περιφερειακής οδού Νέας Κεσσάνης – Αβάτου (ύψος διασταύρωσης Μυρωδάτου) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός και επέβαιναν τέσσερις ημεδαπές, εκ των οποίων μια 48χρονη και τρεις 15χρονες συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού και της μιας 15χρονης επιβάτιδας του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου καθώς επίσης και τον τραυματισμό των τριών επιβατών του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης». 

Στο σημείο επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Επικίνδυνες διασταυρώσεις στο σημείο της τραγωδίας

Το δυστύχημα όπως επισημαίνει το τοπικό μέσο, έγινε στη διασταύρωση προς την παραλία του Μυρωδάτου και επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη δημιουργία και λειτουργία κυκλικών κόμβων στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης.

Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, πρόκειται για διασταυρώσεις στις οποίες κάθε χρόνο χάνονται ζωές, ειδικά αυτή την περίοδο.  

τροχαίοΤροχαίαΞάνθηνεκροίτροχαίο δυστύχημαειδήσεις τώρα