Ελλάδα|01.08.2024 11:27

Φωτιά τώρα στο Κορωπί: Μήνυμα από το 112

Newsroom

Φωτιά ξέσπασε στο Κορωπί το πρωί της Πέμπτης (1/8) στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με το 112να στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους. Λόγω της φωτιάς, με αίτημα της πυροσβεστικής, οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Δημητρίου καλούνται να μετακινηθούν προς την παραλιακή λεωφόρο. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον των οδών Χαραυγής, Δήμητρας, Ίμβρου, Σπάρτης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε από σκουπίδια.

Συγκεκριμένα το πρώτο μήνυμα του 112 έλεγε στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ αμέσως μετά ήρθε και δεύτερο μήνυμα, το οποίο ζητούσε από όσους βρίσκονται στην περιοχή Μεγάλο Μετόχι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να απομακρυνθούν προς λεωφόρο Κορωπίου - Αγίας Μαρίνας

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι εστάλη και τρίτο μήνυμα από το 112. Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, απομακρυνθείτε προς οδό Αγίου Δημητρίου και Παραλιακή Λεωφόρο».

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενώ υπήρξε κινητοποίηση μηχανημάτων έργου και υδροφόρων ΟΤΑ.  Συγκεκριμένα συνδράμουν 20 οχήματα με 75 πυροσβέστες. 

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 7 εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση ενώ δεν υπάρχουν σπίτια γύρω από το πύρινο μέτωπο.

Οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην επεκταθεί η φωτιά και να μην πλησιάσει επιχείρηση με ξυλεία που βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Κορωπίου εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη σημβολή των λεωφόρων Αγίας Μαρίνας και Αγίου Δημητρίου στην περιοχή του Αμπελώνα Κορωπίου.

φωτιά τώραφωτιάΚορωπίπυροσβεστική