Ελλάδα|03.08.2024 10:14

Ώρα για διακοπές: Σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου - Γεμάτα τα πλοία

Newsroom

Όπου φύγει - φύγει για διακοπές: Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, με την επιβατική κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα λιμάνια της χώρας.

Συγκεκριμένα, με 145 δρομολόγια να αναχωρούν τα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, χθες, σήμερα και αύριο, Κυριακή.

Με πληρότητα αναχωρούν τα πλοία 

Η εικόνα τις τελευταίες ημέρες στα λιμάνια είναι διαφορετική καθώς ενώ τον Ιούνιο και -λιγότερο- τον Ιούλιο έδειχνε να κυριαρχεί η εικόνα των τουριστών στα πλοία της γραμμής, πλέον το μεγάλο ποσοστό είναι οι «ντόπιοι» αδειούχοι.

Σήμερα, Σάββατο, είχαν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό και Κρήτη, με το πρώτο να αναχωρεί στις 6.45 για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη και Αστυπάλαια και το τελευταίο να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει λίγο πριν τα μεσάνχυτα, στις 23.55, για Κατάπολα, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο. Χθες αναχώρησαν 26 δρομολόγια από τον Πειραιά, ενώ ομοίως 26 θα «φύγουν» και αύριο.

Την ίδια στιγμή, σήμερα, από τη Ραφήνα χθες αναχώρησαν 13 δρομολόγια με προορισμό την Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, την Άνδρο και το Μαρμάρι, ενώ σήμερα θα γίνουν 12 για τους ίδιους προορισμούς. Την Κυριακή από τη Ραφήνα θα «αριβάρουν» 13 δρομολόγια, με το πρώτο να φεύγει στις 7.20 (Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα) και το τελευταίο στις 22.20 για το Μαρμάρι, αναφέρει το Orange Press

Στο μεταξύ, από το λιμάνι του Λαυρίου χθες, Παρασκευή, είχαν προγραμματιστεί 8 δρομολόγια, προς Κέα, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο και Κάρυστο. Σήμερα θα αναχωρήσουν 11 δρομολόγια από το Λαύριο, ενώ την Κυριακή θα γίνουν 10 δρομολόγια, προς τους ίδιους προορισμούς. Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, οι πληρότητες στα πλοία που αναχωρούν είναι μεγάλες, ωστόσο η επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

πλοίοΠειραιάςειδήσεις τώραδιακοπές