Ελλάδα | 08.08.2024 18:53

Δωροληψία υπαλλήλου ΕΦΚΑ: Το εξοργιστικό SMS της υπαλλήλου στο θύμα – «Τα μισά, όπως είχαμε πει»

Ελευθερία Σπυράκη

Φωτογραφία – ντοκουμέντο αποκαλύπτει την δράση της 49χρονης υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, η οποία συνελήφθη από τους Αδιάφθορους, με την κατηγορία της «Δωροληψίας Υπαλλήλου και Παράβαση καθήκοντος», ενώ κατηγορούμενος είναι και ο 53χρονος σύζυγός της, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη.

Εξοργιστική φωτογραφία

Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το ethnos.gr φαίνεται η 49χρονη να παζαρεύει μέσω μηνυμάτων με το θύμα της για να καταβληθεί το επίδομα αναπηρίας στη μητέρα της 56χρονης. Μάλιστα η 49χρονη υπάλληλος, έκανε και δόσεις στην καταγγέλλουσα, η οποία δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ η υπάλληλος διαμήνυσε στο θύμα ότι αν δεν της έδινε τα 4.000 ευρώ τότε η καταβολή του επιδόματος που εκ του νόμου δικαιούνταν η μητέρα της δεν θα γινόταν.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή της η οποία έγινε έπειτα από επισταμένη έρευνα των στελεχών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη της δράσης της 49χρονης έπαιξαν οι συνομιλίες που είχε με συναδέλφους της για την υπόθεση καθώς και με την ίδια την καταγγέλλουσα.

Μάλιστα, για τις «απαιτήσεις» της ήταν ενήμερος και ο σύζυγός της ο οποίος επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση. Για την παράδοση του ποσού ορίστηκε ραντεβού στην Αθήνα. Κατόπιν αυτών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προσημείωσαν τα χρήματα και εν συνεχεία τα παρέδωσαν στη γυναίκα που με τη σειρά της τα έδωσε στην υπάλληλο. Μετά λοιπόν από τη συνάντηση αστυνομικοί ακινητοποίησαν την υπάλληλο και της πέρασαν χειροπέδες.

Νέα έρευνα για κακούργημα από το Εσωτερικών Υποθέσεων

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, η εν λόγω υπάλληλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα που να αφορά στην έγκριση των επιδομάτων αναπηρίας. Αντίθετα ήταν υπεύθυνη για τη συγκρότηση υγειονομικών επιτροπών για αναπηρικές συντάξεις.

Στο σπίτι της 49χρονη βρέθηκαν περίπου 62.000 ευρώ μέσα σε φακέλους τα οποία έκρυβε σε διαφορετικά σημεία περίπου. Παράλληλα μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν κάποιες ύποπτες συνομιλίες μεταξύ της συλληφθείσας και έτερης συναδέλφου της στις οποίες γινόταν λόγος για τοποθετήσεις συγκεκριμένων ατόμων σε συγκεκριμένες θέσεις.

υπάλληλοςαναπηρικά επιδόματαΕΦΚΑδωροδοκίαεπίδομα αναπηρίαςειδήσεις τώρα