Ελλάδα|10.08.2024 14:09

Σπάρτη: Αποδοκιμάστηκε έξω από τα δικαστήρια ο πατέρας που κατηγορείται ότι βίαζε την 9χρονη κόρη του

Newsroom

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Σπάρτης και το πανελλήνιο, από την αποκάλυψη πως πατέρας δύο παιδιών φέρεται να βίαζε επί χρόνια την ίδια την ανήλικη κόρη του, 9 ετών σήμερα, από τότε που εκείνη ήταν στην τρυφερή ηλικία των 4 περίπου ετών.

Το φινάλε στη διεστραμμένη δράση του 40χρονου διαδραματίστηκε στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/8) σε χωριό της Φάριδος. Πιο συγκεκριμένα, άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης -στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας- συνέλαβαν 40χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 9χρονου παιδιού του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων και, χθες Παρασκευή (9/8), πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης, όπου οδηγήθηκε ενώπιον Εισαγγελέως και Ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ» ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί για το πρωί της Δευτέρας (12/8), ενώ του ορίστηκε συνήγορος από τη Σπάρτη.

Αποδοκιμασίες έξω από τα δικαστήρια

Ο κατηγορούμενος παιδοβιαστής μεταφέρθηκε -φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο- στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης στις 7:00 μμ της Παρασκευής και, ύστερα από μία διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (12/8) στις 10:00 το πρωί, ενώ μέχρι τότε θα κρατηθεί. Ο δικηγόρος που θα τον εκπροσωπήσει διορίστηκε αρμοδίως.

Σημειώνεται ότι κατά την έξοδο του κατηγορουμένου από το Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης, συγκεντρωμένοι πολίτες τον γιούχαραν και τον αποδοκίμασαν έντονα με βαριές εκφράσεις.

Κατέγραφε τις πράξεις του

Όπως προέκυψε από την καταγγελία και την έρευνα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Μάλιστα τις πράξεις αυτές, τις είχε καταγεγραμμένες στο κινητό του. Από το υλικό, φαίνεται να αποδεικνύεται πως η κακοποίηση σε βάρος της κόρης του είχε ξεκινήσει από την ηλικία των 4-5 ετών! Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί φέρονται να εντόπισαν συνολικά 79 επίμαχες φωτογραφίες με τις ενέργειες του πατέρα εναντίον της κόρης του, που ο 40χρονος είχε αποθηκεύσει στο κινητό του.

Ο εν λόγω, προερχόμενος από το Μενίδι Αττικής, είχε εγκατασταθεί, προ διετίας, στη Φάριδα, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του και την εν διαστάσει σύζυγό του, που διέμενε στο Ξηροκάμπι. Μαζί της έχει ένα ακόμα παιδί, μικρότερης ηλικίας.

Εκβιασμός στο παιδί

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο», η ανήλικη υποστήριξε πως ο πατέρας της την απειλούσε ότι, αν μαρτυρούσε τις πράξεις του, εκείνος θα κατέληγε στη φυλακή. Οι φρικαλέες πράξεις φέρεται να συντελέστηκαν στη διάρκεια των ετών τόσο στην περιοχή της Φάριδος, όσο και στη Δυτική Αττική όπου διέμεναν παλαιότερα.

Εξάλλου, όπως μεταφέρεται, οι συνάδελφοι τού 40χρονου σε μονάδα τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου στον Δ. Σπάρτης, τον περιγράφουν ως έναν «κλειστό» και «παράξενο» άνθρωπο, χωρίς ιδιαίτερες επαφές και συναναστροφές.

Τα πειστήρια

Από την κατοχή του κατηγορούμενου, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο με πλήθος φωτογραφιών πορνογραφικού υλικού, καθώς και δύο ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές. Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν, θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.

Παραγγέλθηκε ακόμα διενέργεια εξέτασης της ανήλικης από παιδοψυχολόγο, καθώς και ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης.

Σπάρτηβιασμόςανήλικηειδήσεις τώρα