Ελλάδα|10.08.2024 17:55

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη του οπαδού που πυροβόλησε – Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Newsroom

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο 32χρονος οπαδός που πυροβόλησε άλλους δύο οπαδούς του Παναθηναϊκού στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αντιπάλων πλευρών οπαδών του τριφυλλιού, πίσω από το γήπεδο της Λεωφόρου, το Σάββατο 13 Ιουλίου, τραυματίζοντας δύο άτομα στο γόνατο και την κοιλιακή χώρα αντίστοιχα.

Η σύλληψή του έγινε στην περιοχή της Κερατέας, ενώ κατά την έρευνα που του έγινε ταυτοποιήθηκαν τα 7 κομποσκοίνια που φορούσε στον αριστερό καρπό, τα γυαλιά ηλίου καθώς και το τσαντάκι του με εκείνα που είχε μαζί του την ημέρα της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, στα ίχνη του έφτασαν μέσα από καταθέσεις, την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού καθώς και τις άρσεις απορρήτου, έπειτα από σχετικό ένταλμα που εκδόθηκε.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό προέκυψε πως περίπου 70 οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν συγκεντρωθεί στις 13 Ιουλίου, στις 6.20 το απόγευμα, έξω από κατάστημα, ενώ κάποιοι βρίσκονταν και μέσα. Ανάμεσά τους ήταν και ο 32χρονος συλληφθείς. Περίπου στις 7 το απόγευμα «αντίπαλη» ομάδα οπαδών επίσης του Παναθηναϊκού τους εντόπισε με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν συμπλοκές. Οι οπαδοί που βρίσκονταν στο κατάστημα φαίνεται πως οπισθοχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ οι «αντίπαλοι» τους καταδίωκαν.

Ο 32χρονος μαζί με αλλά 2 άτομα παρέμειναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στο κατάστημα και έπειτα από περίπου 5 λεπτά, χωρίς να έχουν δεχθεί κάποια επίθεση, ο δράστης έβγαλε όπλο, προέταξε το χέρι του και πυροβόλησε σε ευθεία βολή προς το σημείο της αντίπαλης ομάδας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός.

Έμαθε μετά και ενώ βρισκόταν έξω από το κατάστημα ότι άλλος οπαδός του Παναθηναϊκού είχε κατεύθυνση την οδό Τσόχα -πρόκειται για ένα από τα άτομα που προηγουμένως είχαν συμμετάσχει στην καταδίωξη- και τότε ο 32χρονος πυροβόλησε προς το μέρος του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

αστυνομίαπυροβολισμοίΠαναθηναϊκόςειδήσειςειδήσεις τώρα