Ελλάδα|14.08.2024 08:32

Φωτιά στην Αττική: Ο εθελοντής που έσωσε ένα γατάκι και έγινε viral μιλά στο OPEN - «Είδα πολλά καμμένα ζώα»

Newsroom

Σωτήρια ήταν η επέμβαση Πυροσβεστικής και εθελοντών στην καταστροφική πυρκαγιά της Αττική, καθώς δίνοντας την ψυχή τους κάτω από αντίξοες συνθήκες έσωσαν ζωές και περιουσίες. 

Ένας από αυτούς ο Νίκος Κωνσταντακόπουλος εθελοντής που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη Βορειοανατολική Αττική και καταγράφηκε να το συνεργείο του OPEN, την Ευλαμπία Ρέβη και τον Κώστα Χατζηαναστασίου, που κάλυπταν τα γεγονότα στο σημείο, να σώνει ένα μικρό νεογέννητο γατάκι από τις φλόγες.

Μαζί με τη βοήθεια μιας κοπέλας, της Βιβής, που βρισκόταν εκεί και είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών, έκανανκάρπα στο γατάκι, το οποίο σώθηκε και έζησε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φιλοζωική οργάνωση και δίνεται για υιοθεσία.

Το βίντεο έγινε viral. 

«Είδα πολλά καμμένα ζώα»

Ο εθελοντής Νίκος Κωνσταντακόπουλος μίλησε στην τηλεόραση του OPEN για το περιστατικό και την «ηρωική» του πράξη:

«Εγώ είμαι εθελοντής. Με δικά μας έξοδα πηγαίνουμε, όπου μπορούμε τρέχουμε. Ήταν ένα στρατιωτικό όχημα και έσβηνε ένα κτίριο. Άκουσα νιαουρίσματα και έτρεξα αμέσως να δω μέσα που είναι το γατάκι. Δεν το έβρισκα από τους καπνούς αλλά με το που έγινε κατάσβεση και έφυγε ο καπνός, το βρήκα, το έβρεξα λίγο να δροσιστεί και του έδωσα λίγο να μπορεί να αναπνεύσει. Με βοήθησε και η Βιβή απέξω που είχε λίγο παραπάνω εμπειρία. Κάνουμε ότι καλύτερα μπορούμε. Είδα πολλά καμμένα ζώα, πολλά σκυλάκια και γατάκια, πολλές περιουσίες, πολλά σπίτια καμμένα. Το κράτος δεν κάνει τίποτα και δεν πιστεύω ότι από αυτούς τους πολιτικούς όποιος και να ναι πάνω θα κάνει κάτι. Γιατί δεν αγαπάνε την Ελλάδα, την Ελλάδα θέλουν να την καταστρέψουν» είπε στο OPEN

φωτιά τώραγάταΑττικήεθελοντήςφωτιάειδήσεις τώρα