Ελλάδα|16.08.2024 18:48

Άνδρος: Σταματούν τα δρομολόγια του SAONISOS μετά το περιστατικό με το ΙΧ που βρέθηκε στον αέρα – Τι ανέφερε η πλοιοκτήτρια

Newsroom

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση της της Άνδρου, όπου ο πλοίαρχος αποφασίζει ξαφνικά να σηκώσει τη μπουκαπόρτα του πλοίου SAONISOS, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να βρίσκεται στον αέρα και προσωπικό και επιβάτεςνα προσπαθούν με κίνδυνο της ζωής τους, να το σύρουν μέσα. Μια απόφαση που ο πλοίαρχος την απέδωσε στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι του Γαυρίου.

Σε ανακοίνωσή της η SAOS Ferries, τόνισε πως σταματούν τα σταματούν τα δρομολόγια του «SAONISOS» μετά το περιστατικό, ενώ δίνει οδηγίες στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SAOS FERRIES:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Συνελήφθη ο πλοίαρχος μετά από μήνυση της οδηγού του ΙΧ

Υπενθυμίζεται ότι, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου και κατόπιν προφορικής μήνυσης που υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου η οδηγός ΙΧ που υπέστη υλικές ζημιές, κατά του πλοιάρχου και κατά παντός υπευθύνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καρύστου προέβησαν στη σύλληψη του Πλοιάρχου, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Στυλιανίδης: «Καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας»

Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Στυλιανίδης, «η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Δεν είναι αποδεκτή καμία έκπτωση στα θέματα ασφάλειας από κανέναν και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους πολίτες».

ειδήσεις τώραπλοίοΆνδρος