Ελλάδα|19.08.2024 06:26

«Θα προσπαθήσουμε μόνοι μας»: Συγκλονίζουν οι ιστορίες των πυρόπληκτων στην Αττική - Στάχτη οι κόποι μιας ζωής

Newsroom

Στάχτη και αποκαΐδια έγιναν για δεκάδες κατοίκους της Αττικής οι κόποι και τα όνειρα μιας ζωής. Η μεγάλη πυρκαγιά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της και εκτός από μια τεράστια δασική έκταση, κατέστρεψε ολοσχερώς και δεκάδες σπίτια από την Πεντέλη μέχρι το Χαλάνδρι.

Η κυρία Θωμαΐς είναι μια από τους πολλούς κατοίκους της Πεντέλης που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη και περιγράφει στο OPEN το σπίτι της πριν καταστραφεί ολοσχερώς. Ένα σπίτι γεμάτο αναμνήσεις και κειμήλια της οικογενείας που μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσε να περισώσει από την μανία της πυρκαγιάς.

«Θέλουμε να είμαστε κοντά στον τόπο που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε»

Από τον Δήμο της είπαν πως μπορεί να μείνει σε ξενοδοχείο του Χαλανδρίου αλλά εκείνη θέλει να είναι κοντά στο σπίτι της και φιλοξενείται από μια φίλη.

«Ήρθε και μας έβγαλε η αστυνομία από το σπίτι. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για να μείνουμε κοντά στα σπίτια μας. Γιατί υπάρχει λεηλασία» ανέφερε αρχικά η κ. Θωμαΐς και πρόσθεσε: «Κατεβαίνουμε στη Νέα Πεντέλη και ανεβαίνουμε πάλι. Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τους άλλους. Είμαστε περήφανοι άνθρωποι. Θα προσπαθήσουμε μόνοι μας. Θέλουμε να είμαστε κοντά στον τόπο που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε».

Σε ξενοδοχείο φιλοξενούνται οι πυρόπληκτοι της Πεντέλης

Οι πυρόπληκτοι της Πεντέλης φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Χαλάνδρι. Οι άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται βρίσκονται ωστόσο εκεί στα σπίτια τους για να σώσουν ότι έχει απομείνει από κλοπές και να συνειδητοποιήσουν τι τους έχει συμβεί.

Κάποιοι πυρόπληκτοι υπό το φόβο πλιάτσικου μένουν σε σημεία των σπιτιών που έχουν γλιτώσει από την πυρκαγιά. Μέχρι τώρα στην βορειοανατολική Αττική έχουν καταγραφεί 100 σπίτια ως ακατάλληλα προς χρήση και 30 επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

ειδήσειςφωτιά Βαρνάβαφωτιά τώραειδήσεις τώραφωτιά