Ελλάδα|19.08.2024 12:55

Τήλος: Η συγκλονιστική διάσωση του Ιωνά – Το προσφυγόπουλο 50 ημερών που έμεινε εγκλωβισμένο για 3 ημέρες

Newsroom

Ακόμη μία ανατριχιαστική ιστορία έρχεται στο φως από την υπόθεση της διάσωσης των προσφύγων ανοιχτά στην Τήλο, όπου την περασμένη Παρασκευή 16 Αυγούστου διακινητές εγκατέλειψαν 36 συνολικά άτομα, μεταξύ αυτών και εγκύους.

Τα τελευταία στοχεία έρχονται από τη διάσωση ενός βρέφους προσφυγόπουλου μόλις 50 ημερών, το οποίο επί τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό στην Τήλο και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα.

Το βίντεο της διάσωσης

Την είδηση έφερε στο φως η Δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά, μέσα από βίντεο και φωτογραφίες από τη διάσωση του βρέφους:

«Ένα προσφυγόπουλο 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα. Για άλλη μια φορά η κοινότητα της Τήλου, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας «πλάτη» στην μεγάλη πίεση που ασκείται με το προσφυγικό. Δεν έχει χάσει καμία ανθρώπινη ζωή και προσπαθεί να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ταλαιπωρημενους, τραυματισμένους και χτυπημένους ανθρώπους», ανέφερ αρχικά η δήμαρχος.

 

«Έγκυος γυναίκα παγιδευμένη στο βουνό, βρέφη και παιδιά πεταμένα σε απόκρημνα σημεία του νησιού, γυναίκες τραυματισμένες, άντρες χτυπημένοι άσχημα από τους Τούρκους διακινητες, συνθέτουν το σκηνικό απόγνωσης που βιώνει η κοινωνία του νησιού μου τους τελευταίους μήνες... και η εξωτερική βοήθεια; ελαχιστότατη», συμπληρώνει. 

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την υπεράνθρωπη διάσωση: «Οι λιγοστοί λιμενικοί που υπηρετούν στο νησί έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους εδώ και καιρό και όμως δεν κάνουν πίσω, δεν δέχονται να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή! Δύο τρεις αστυνόμοι που και αυτοί έχουν ριχτεί στο «παιχνίδι» με τον χρόνο να προλάβουν τους ανθρώπους ζωντανούς. Διοικητής και στρατός συνδράμουν σε πολύ μεγάλο βαθμό μέρα νύχτα».

ειδήσειςΤήλοςβρέφοςειδήσεις τώραπροσφυγόπουλο