Ελλάδα|19.08.2024 21:49

Χαλκιδική: Αδιανόητες σκηνές στο beach bar όπου έπεσαν πυροβολισμοί - Κράτησε βρέφος ως ασπίδα

Newsroom

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για όσα εκτυλίχθηκαν στο μπαρ της Χαλκιδικής όπου βγήκαν όπλα μεταξύ Βουλγάρων.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής περιγράφονται αναλυτικά στις επίσημες αναφορές της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ξεχωρίζει ένα απόσπασμα.

Σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ, «ανάμεσα στις δύο ομάδες βρισκόταν μια αμέτοχη παρέα ατόμων, η οποία είχε μαζί της ένα βρέφος ξαπλωμένο στο καροτσάκι του. Ο... αποτυπώνεται στο βίντεο να έχει βγάλει ένα όπλο και να το στρέφει προς την αντίπαλη ομάδα, ενώ με το άλλο χέρι κινεί βίαια το καροτσάκι με το μωρό προκαλώντας πανικό στη μητέρα του».

«Σφραγίστηκε» το beach bar όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί

Το beach bar, όπου έλαβε χώρα η συμπλοκή με τους πυροβολισμούς μεταξύ των Βούλγαρων θαμώνων σφραγίστηκε την Δευτέρα (19/8) από τον Δήμο Κασσάνδρας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι συλληφθέντες για αιματηρό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 45χρονος, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 500 ευρώ, που πρέπει να καταβάλουν μέχρι την 26η Αυγούστου, καθώς και απαγόρευση προσέγγισης του καταστήματος και του επίσης Βούλγαρου ιδιοκτήτη.

Διαμάχη βουλγαρικών συμμοριών βλέπουν οι Αρχές

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το OPEN, διαμάχη συμμοριών βλέπουν οι Αρχές πίσω από  τις εικόνες σοκ που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο πολυσύχναστο κοσμικό στέκι της Χανιώτης. Οι δράστες πυροβολούσαν εν ψυχρώ ανάμεσα σε αθώους ανθρώπους, ενώ ένας πατέρας προσπαθούσε εναγωνίως να απομακρύνει με καρότσι το μωρό του. Τρεις από τους συλληφθέντες του αιματηρού επεισοδίου οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Πριν από αυτές τις εικόνες με την άγρια συμπλοκή στο beach bar της Χαλκιδικής μέλη της παρέας από την Βουλγαρία επιτέθηκαν σε υπαλλήλους του καταστήματος λέγοντας ότι άρχισε η παραγγελία τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι Βούλγαροι θαμώνες προκάλεσαν επεισόδιο με την επίφαση της παραγγελίας. Ο αρχηγός της παρέας άρπαξε σερβιτόρα από το χέρι την τράβηξε μέχρι την κουζίνα, σπάζοντας μάλιστα και πιάτα προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από τον μάγειρα. Εκείνος άρπαξε ένα μαχαίρι ενώ στον καυγά μπήκε και ο ιδιοκτήτης. Με την παρέμβαση ψυχραιμότερων το περιστατικό προς στιγμην έληξε.

Η κατάσταση όμως ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν στο μαγαζί έφτασαν συνοδεία του ιδιοκτήτη, τρεις μπράβοι, με τον έναν από αυτούς να βγάζει όπλο, να τραβά τη σκανδάλη και να τραυματίζει στο στέρνο μέλος της παρέας. Ο αρχηγός της παρέας των Βουλγάρων που έχει συλληφθεί επιχείρησε να εμφανιστεί στις αρχές ως θύμα.

Τι είπε ο αρχηγός των Βουλγάρων

«Ήμουν στο ίδιο κατάστημα και τις προηγούμενες ημέρες. Δεν είχαμε καμία διαφορά με τον ιδιοκτήτη. Αυτός μας έκλεισε και το τραπέζι. Είναι αδιανόητη η επίθεση που μας έκανε με μια ομάδα μπράβων. Τους κάλεσε ενώ είχαμε πληρώσει 2000 ευρώ και ετοιμαζόμασταν να αποχωρήσουμε. Ήμασταν εκεί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας. Από τύχη σωθήκαμε», είπε ο αρχηγός των Βουλγάρων στις Αρχές

Σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης ο 40χρονος αρχηγός της παρέας διαθέτει βαρύ ποινικό μητρώο. Τον αναφέρουν ως το πρωτοπαλίκαρο της εγκληματικής οργάνωσης «Τα σφυριά του Τακι», γνωστος με το ψευδώνυμο «Ο Ρώσος».
Η συμμορία αυτή ανήκει στον βαρόνο της κοκαΐνης της Βουλγαρίας ο οποίος από τις βουλγαρικές Αρχές, χαρακτηρίζεται ως μαέστρος του συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος. Μάλιστα το όνομα του, έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της βασίλισσας των μπιτ κοιν στη Βουλγαρία, γνωστή με το ψευδώνυμο Δόκτωρ Ρούζα.

Οι σχέσεις του ιδιοκτήτη με «νονό» από τη Βουλγαρία

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του beach bar, φέρεται να έχει σχέσεις με γνωστό νονό της νύχτας της Βουλγαρίας. «Δεν έχω καμία συμμετοχή η ανάμειξη τόσο εγώ όσο και οι εργαζόμενοι στο beach bar στη συμπλοκή. Είμαι θύμα. Εναντίον μου δεν έχει ασκηθεί Διωξη για αδίκημα. Ένα τέτοιο δυσάρεστο μεν περιστατικό δεν είναι απίθανο να συμβεί οπουδήποτε συχνάζουν πολλοί άνθρωποι. Κάποιοι εκ των οποίων μπορεί -για άγνωστους λόγους- να εκφράζουν σε έκνομες συμπεριφορές», αναφέρει από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του beach bar.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί δεν πείθουν τις ελληνικές αρχές που βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τους συναδέλφους τους στην Βουλγαρία, καθώς θεωρούν ότι πίσω από την συμπλοκή βρίσκονται κόντρες μεταξύ εγκληματικών ομάδων της γειτονικής χώρας

H έρευνα της Αστυνομίας εστιάζεται και στην σύλληψη των ατόμων που διαφεύγουν και κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον της παρέας των Βουλγάρων. Οι δυο έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για μέλη ομάδων προστασίας της νύχτας οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις εικόνες των κλειστών κυκλωμάτων, όταν διέφευγαν, λίγα λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία.

κατηγορούμενοιbeach barΧαλκιδικήειδήσειςειδήσεις τώρα