Ελλάδα|20.08.2024 09:15

Χαλκιδική: Πώς έγινε το δυστύχημα στο λούνα παρκ με θύμα τον 19χρονο – Σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας του

Newsroom

Σοκ επικρατεί στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μετά τον θάνατο ενός 19χρονου σε λούνα παρκ, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης.

Πώς σημειώθηκε το περιστατικό

Όπως ανέφερε στο OPEN ο κοινοτάρχης του Πευκοχωρίου, επικαλούμενος μαρτυρίες, και όπως επιβεβαίωσε αργότερα ο Αντώνης Τσολναράς, ο 19χρονος, βρισκόταν στο παιχνίδι περιστρεφόμενες καρέκλες (Crazy Dance), όταν το κάθισμα στο οποίο καθόταν έσπασε, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί και να πέσει με το κεφάλι στο πάτωμα!

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που παρέλαβε και διακόμισε τον 19χρόνο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ο χειριστής αναζητείται να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ διερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και του μηχανήματος. Πάντως, μιλώντας στο OPEN, ο κοινοτάρχης Πευκοχωρίου ανέφερε πως το λούνα παρκ λειτουργούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή και πως δεν είχαν τεθεί ζητήματα ασφαλείας κατά το παρελθόν.

Σοκάρει ο αδερφος του 19χρονου

«Είμαστε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο», είπε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο αδερφός του 19χρονου και συνέχισε:

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φορά και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

Χαλκιδικήδυστύχημαλούνα παρκειδήσεις τώραθάνατος