Ελλάδα|20.08.2024 15:20

Είστε απόφοιτοι δημοτικού ή γυμνασίου; Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ με +1.000 θέσεις

Newsroom

Νέο διαγωνισμό έχει στα «σκαριά» το ΑΣΕΠ, ο οποίος προβλέπει 1.100 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο. Στην εν λόγω προκήρυξη θα μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι γυμνασίου ή και δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980). Οι 1.100 προσλήψεις αποφοίτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα γίνουν με σύστημα μοριοδήτησης.

Η προκήρυξη αυτή θα περιέχει όλες τις προσλήψεις του κλάδου ΥΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 20222023 και 2024 αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι πηγές του ΑΣΕΠ επισήμαναν στο proson.gr πως ενώ αρχικά η προκήρυξη ήταν ενιαία μαζί με την προκήρυξη για 2.500 θέσεις απόφοιτων ΔΕ, κρίθηκε αναγκαίο να «σπάσει» στα δύο, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα με τον συνωστισμό των υποψηφίων. 

Στην ουσία οι διαγωνισμοί αυτοί αποτελούν το «alter ego» του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, από τον οποίο προκύπτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ και ΤΕ. 

2.500 θέσεις για απόφοιτους λυκείου

Υπενθυμίζεται πως εκτός από την προκήρυξη για ΥΕ, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται την προκήρυξη -όπως έχει γράψει σε παλαιότερα ρεπορτάζ το proson.gr-  η οποία προβλέπει την πλήρωση 2.500 μόνιμων θέσεων στο δημόσιο αποκλειστικά από απόφοιτους λυκείου (απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Η προκήρυξη αυτή θα περιέχει όλες τις προσλήψεις του κλάδου ΔΕ που έχουν εγκριθεί και αυτές από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Όπως αναφέραμε πρωτύτερα, οι παραπάνω προσλήψεις θα γίνουν με το σύστημα της μοριοδότησης, των τυπικών και πρόσθετων προσόντων των υποψηφίων. Καθώς το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι τεράστιο, το proson.gr καλεί τους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν από τώρα τα απαραίτητα και τυπικά προσόντα που θα τους δώσουν έξτρα μοριοδότηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πάγια μέρη των προκηρύξεων ΑΣΕΠ, οι απόφοιτοι του κλάδου ΔΕ, μοριοδοτούνται ως εξής:

Πηγή: Proson.gr

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:

Το πιο εύκολο Proficiency - Lower στην Ελλάδα με 97% επιτυχίας | Proson

Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ | Proson