Ελλάδα|22.08.2024 10:07

Ιωάννινα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας

Newsroom

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται τα Ιωάννινα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας με χαλάζι και καταρρακτώδη βροχή την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η δημοτική αρχή στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία δύναται να αποζημιωθούν ενώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ο κ. Μπέγκας στην πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ούτε στους φορείς αλλά ούτε και στους πολίτες ενώ αντίθετα την επόμενη μέρα ήχησε το 112.

Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι ο μηχανισμός του Δήμου κινητοποιήθηκε άμεσα και συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια αλλά οι σχάρες έφραξαν από τα φερτά υλικά την ώρα της θεομηνίας .

κακοκαιρίαΙωάννιναειδήσεις τώρα