Ελλάδα|23.08.2024 22:37

Αστυπάλαια: Θύελλα αντιδράσεων για την έγκριση σχεδίου για την κατασκευή τουριστικού χωριού που θα ξεπερνά σε έκταση τους κύριους οικισμούς

Newsroom

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Αστυπάλαια το πράσινο φως που έδωσε το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο για τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού με βίλες και ξενοδοχεία στο νησί, το οποίο θα ξεπερνά σε έκταση τους δύο μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού.

Ενάντια στην απόφαση τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης δεν συμβαδίζει με τον χαρακτήρα του νησιού.

«Είναι έξω από την Αστυπάλαια»

«Η συγκεκριμένη επένδυση θα φέρει προβλήματα καθώς θα δημιουργήσει διάσπαρτους οικίσκους σε περιοχή του νησιού, χωρίς κανένα απολύτως λόγο που σημαίνει καινούριες υποδομές, φωτισμό, ύδρευση, αποχέτευση, σημαίνει πολλά πράγματα σε ένα χώρο ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι παρθένος. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης της Αστυπάλαιας είναι έξω από την Αστυπάλαια, που είναι βασισμένη πάνω σε παραδοσιακούς οικισμούς. Είναι ένα μοντέλο που κατέστρεψε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως θα κινηθούν νομικά και επεσήμανε πως «διασπάται η υπαίθρια ενότητα, που για μας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του νησιού. Ανάπτυξη θέλουμε, αλλά όχι αυτό το μοντέλο. Έχουμε κάνει την ένταση μας. Έχουμε εγκαταλελειμμένους οικισμούς, να επενδύσουμε εκεί, να αναβιώσουμε αυτούς τους τόπους και να τους δώσουμε ζωή». 

τουρισμόςΜύκονοςΣαντορίνηΑστυπάλαιαειδήσεις τώρα