Ελλάδα|24.08.2024 10:35

Χαλκιδική: Δήμος Θερμαϊκού και ΕΛ.ΑΣ κυνηγούσαν τον ιδιοκτήτη για να ξεστήσει λούνα παρκ από τη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Και στη Θεσσαλονίκη φέρεται να είχε απλώσει τα «δίχτυα» του ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου Λούνα παρκ στο Πευκοχώρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Thesstoday.gr, μάλιστα, ο 58χρονος είχε φέρει παιχνίδια και στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του δήμου Θερμαϊκού, ενώ η επιχείρηση υπέγραψε με τον δήμο συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών. Μάλιστα, μέχρι να αποχωρήσει από το σημείο, δυόμισι μήνες μετά, χρειάστηκε κυνηγητό με αστυνομία, αυτοδιοίκηση κι έπειτα μια δικαστική διαμάχη με τον δήμο.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2021, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν ο δήμος Θερμαϊκού υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας 60 ημερών για να εγκαταστήσει παγοδρόμιο και μηχανήματα Λούνα παρκ σε δημοτικό οικόπεδο στην Περαία. Η συγκεκριμένη εταιρεία,σ τα χαρτιά, ήταν στο όνομα της συζύγου του  58χρονου. Ο ίδιος, ωστόσο, φέρεται να ήταν το πρόσωπο που ανέλαβε τη διαχείριση της επιχείρησης ενώ εμφανιζόταν στον δήμο ως υπεύθυνος.

Λειτουργούσε αυθαίρετα για μήνες

Όπως αποκάλυψαν αρμόδιοι του δήμου Θερμαϊκού, ο 58χρονος, μετά την 12η Φεβρουαρίου του 2022, όταν έληγε η διάρκεια μίσθωσης, όχι μόνο δεν αποχώρησε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το συμφωνητικό και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή, αλλά μέχρι το Πάσχα του ίδιου έτους λειτουργούσε αυθαίρετα.

Για την απομάκρυνση του Λούνα παρκ ο δήμος ζήτησε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο και αυτή, ΄ταν επεισοδιακή, καθώς, από τη μία η τοπική αυτοδιοίκηση κατέβαζε τους διακόπτες ρεύματος ώστε να διακόπτει την παροχή ηλεκτροδότησης, ενώ από την άλλη ο 58χρονος τους σήκωνε αυθαίρετα, συνεχίζοντας κανονικά τη λειτουργία του. Ασφαλείς πληροφορίες του μέσου αναφέρουν ότι, ο 58χρονος επιστράτευσε δική του γεννήτρια στο οικόπεδο για να λειτουργεί τα παιχνίδια, ακόμα και όταν εκπρόσωποι του δήμου έφεραν ηλεκτρολόγο για να κόψει τα καλώδια.

Ο δήμος Θερμαϊκού προκειμένου να διασφαλίσει την αποχώρηση του Λούνα παρκ από το οικόπεδο, ακολούθησε τη νομική οδό. Στα πρακτικά που έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια» η δημοτική αρχή όρισε δικαστικό επιμελητή για να επιδώσει διοικητική αποβολή στην εταιρεία ενώ παράλληλα οι αρμόδιοι προχώρησαν στη βεβαίωση προστίμου για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου ύψους 2.500 ευρώ αλλά και για την αυθαίρετη επανασύνδεση ρεύματος που μάλιστα, αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Μετά τη διοικητική αποβολή, όμως, η επιχείρηση όχι μόνο δεν αποχώρησε, αλλά έφτασε στο σημείο να καταθέσει προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου Θερμαϊκού. Η δημοτική αρχή τότε απάντησε με νομικά μέσα, ορίζοντας δικηγόρο για κατάθεση υπομνήματος προς αντίκρουση της προσφυγής, όπως φαίνεται και στα πρακτικά.

Οι προϋποθέσεις της συμφωνίας αναγράφονται επακριβώς στα πρακτικά και, σύμφωνα με αυτές, η διάρκεια της εκμίσθωσης ξεκινά από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, ημέρα υπογραφής της, ενώ λήγει 60 μέρες μετά. «Μετά το πέρας του συμβατικού χρόνου της μισθώσεως, η μίσθωση αυτή, θα λύεται αυτοδικαίως, άνευ ετέρου, και χωρίς προηγούμενη όχληση του εκμισθωτή προς τον μισθωτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το όραμα της τότε διοίκησης ήταν να εγκαταστήσει ένα μεγάλο Λούνα παρκ με ακόμη περισσότερα μηχανήματα και παιχνίδια το καλοκαίρι του 2022, και εφόσον η συνεργασία με την εν λόγω επιχείρηση ήταν καλή, θα υπέγραφαν και νέο συμφωνητικό. Όμως, η τότε διοίκηση αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι τους, βλέποντας αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά της εταιρείας, συνθήκες που δεν εμπνέουν την εικόνα ενός αξιόπιστου πάρκου διασκέδασης.

Μέχρι και τις διακοπές του Πάσχα στα τέλη Απριλίου του 2022, το Λούνα παρκ συνέχισε τη λειτουργία του με την ίδια μέθοδο. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τον δήμο να αφήνει πίσω του κάθε σκέψη για καλοκαιρινό πάρκο διασκέδασης.

Θεσσαλονίκηλούνα παρκδυστύχημαΧαλκιδικήειδήσεις τώρα