Ελλάδα|26.08.2024 18:50

Περιστατικό που προκαλεί αντιδράσεις: Oδηγός του προαστιακού τρώει ενώ ο συρμός βρίσκεται εν κινήσει - Βίντεο

Newsroom

Έρευνα ξεκίνησε η Hellenic Train για μηχανοδηγό που καταγράφηκε σε βίντεο να τρώει ενώ οδηγούσε τρένο, παραβιάζοντας τον ισχύοντα κανονισμό.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 20 Αυγούστου. Στο βίντεο που κατέγραψε επιβάτης και δημοσιεύει το MEGA φαίνεται ο οδηγός να τρώει σκυμμένος σνίτσελ την ώρα που ο συρμός βρίσκεται εν κινήσει.

«Ο μηχανοδηγός πρέπει να έχει τα μάτια του πάνω στο τιμόνι και κυρίως στη διαδρομή, γιατί έχει παντού αφύλαχτες διαβάσεις. Το συγκεκριμένο τρένο περνάει μέσα από κατοικημένη περιοχή. Περνάνε από τα σπίτια παιδιά και αδέσποτα σκυλιά», ανέφερε επιβάτης του προαστιακού.

«Σε 20 λεπτά θα έκανε στάση»

«Η απόσταση από την Πάτρα στο Ρίο διαρκεί γύρω στα 20 λεπτά. Στην συνέχεια το τρένο κάνει στάση μέχρι να γεμίσει για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αν πεινούσε τόσο πολύ θα μπορούσε να περιμένει να κάνει στάση και διάλειμμα για να φάει», συμπλήρωσε.

Τι απαντά η Hellenic Train

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το μεμονωμένο, «λυπούμαστε βαθύτατα για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και έρευνες για να εξακριβώσουμε τι συνέβη, καθώς η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι οδηγοί και οι συνοδοί τηρούν αυστηρά τους κανονισμούς. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι, οι οδηγοί μας δεν επιτρέπεται να τρώνε κατά την οδήγηση και ως εκ τούτου πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», αναφέρει η Hellenic Train για τον μηχανοδηγό.

τρένοπροαστιακόςσυρμόςειδήσεις τώραHellenic Train