Ελλάδα|02.09.2024 17:42

Νεκρά ψάρια στη Μαγνησία: Σε ποιες παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι - «Μην μπει κανείς στη θάλασσα», λέει ο Μπέος

Newsroom

Στην απαγόρευση της κολύμβησης σε ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο που αφορά ανατολικά και δυτικά την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου προχώρησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νεκρών ψαριών που ξεβράστηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προσδιορίζει την περιοχή από την ακραία παραλία της Αγριάς στα ανατολικά και μέχρι την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά, όπου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες αστικές και περιαστικές παραλίες και πλαζ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου και μεταξύ αυτών ο Αναυρος, οι Πλάκες, ο Ναυτικός Όμιλος, η Ακτή Ξενία, οι Αλυκές, ο Άγιος Στέφανος, η Αμαρυλλίς, η Κριθαριά, ο Μάραθος, οι Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.

Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως η απαγόρευση για κολύμβηση έγινε λόγω του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών και η απαγόρευση ισχύει μέχρι την ενημέρωση της Υπηρεσίας από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλότητα των υδάτων.

Μπέος: Μην μπει κανείς στη θάλασσα

Ο Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα ως «νεκροθάφτη», αναφερόμενος στην ταφή των νεκρών ψαριών εντός του χειμάρρου Ξηριά, γεγονός για το οποίο ο δήμαρχος Βόλου έχει προβεί σε μηνυτήρια αναφορά.

Επίσης ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να κολυμπάει στις κοντινές ακτές του Βόλου διότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Χαρακτηριστικά ο κ.Μπέος είπε: «Μην ακούτε κανέναν. Μην μπει κανείς στη θάλασσα αν δεν βγάλει ανακοίνωση ο Δήμος Βόλου. Θα έρθουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη εργαστήρια και θα κάνουν μετρήσεις από τα Λεχώνια μέχρι και την Αγχίαλο σε 15 σημεία γιατί με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανένας. Μην ακούτε κανέναν γιατί ο βολιώτικος λαός έχει δώσει σε εμάς την εντολή να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του».

«Θα γίνουν μετρήσεις σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένας ιδιωτικός και ένας κρατικός φορέας που θα κάνουν μετρήσεις. Τον Ξηριά και τον Κραυσίδωνα έχουμε ζητήσει να περιέλθουν σε εμάς. Επίσης, προκαλώ τον Κουρέτα να μας δείξει το έγγραφο που μας ενημέρωνε για να βάλουμε το δίχτυ και με αφορμή που είπε ο Κουρέτας ότι σε 2-3 ημέρες μπορούν να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα, εγώ λέω ότι μόλις με δείτε να κάνω εγώ μπάνιο, τότε να κάνουν κι οι Βολιώτες», συμπλήρωσε.

Βόλοςψάριαπαραλίαειδήσεις τώρα