Ελλάδα|02.09.2024 19:48

Folli Follie: Παραμένει στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος - Νέο «όχι» από το δικαστήριο

Newsroom

Την αίτηση αποφυλάκισης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στην οποία ζητούσε να αντικατασταθεί η ποινή φυλάκισης με κατ’οίκον έκτιση και «βραχιολάκι» απέρριψε ξανά το δικαστήριο που ερευνά της υπόθεση της Folli Follie.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, η απόφαση του δικαστηρίου επί του αιτήματός του έρχεται σε αντίθεση με την κρίση της εισαγγελέως η οποία είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο τον περασμένο Ιούνιο δεν δέχθηκε τα αιτήματα αναστολής στην έκτιση της ποινής τους έως ότου δικαστεί η υπόθεση στο εφετείο και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές.

Στις φυλακές Χαλκίδας μέχρι το Εφετείο ο Κουτσολιούτσος

Στις φυλακές Χαλκίδας βρίσκεται από τον Ιούνιο ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, σε 11 χρόνια κάθειρξη για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση της Folli Follie.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχα και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για κατηγορίες που αφορούν την «ωραιοποίηση» των ισολογισμών, την επίδρασή τους στην χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Αθώοι κρίθηκαν και οι 11 συνολικά κατηγορούμενοι για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Αικατερίνη  σε αντίθεση με το γιό τους Τζώρτζη -αφού έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά τους- εκτίουν στο σπίτι τους τις ποινές τους.

δίκηFolli FollieΤζώρτζης Κουτσολιούτσοςειδήσεις τώρα