Ελλάδα|04.09.2024 08:40

Ροζ κοκαΐνη και στην Αθήνα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε - Τι είναι το σπάνιο ναρκωτικό

Newsroom

Η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε ποσότητα ροζ κοκαΐνης στο κέντρο της Αθήνας, ένα σπάνιο ναρκωτικό που αρχίζει να εμφανίζεται και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου και τα όσα μετέδωσε στο OPEN, η επιχείρηση έγινε το βράδυ της Τρίτης (3/9) σε σπίτι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τι είναι η ροζ κοκαΐνη

Στην Ελλάδα είχε ανιχνευθεί πρώτη φορά μικρή ποσότητα του συγκεκριμένου ναρκωτικού στη Μύκονο ενώ τώρα η ποσότητα που βρέθηκε, είναι σχεδόν ένα κιλό.

Πρόκειται για ένα «εξελιγμένο» συνθετικό ναρκωτικό με κεταμίνη, όπως αναφέρει σχετικά η Μίνα Καραμήτρου, με τιμή σχεδόν διπλάσια από την κανονική κοκαΐνη. Συγκεκριμένα ένα γραμμάριο στοιχίζει περίπου 120 δολάριο. Το ναρκωτικό κάνει θραύση στη Λατινική Αμερική ενώ στην Ευρώπη έχει εμφανιστεί εδώ και ένα χρόνο περίπου. Έχει διάφορα ονόματα όπως «τούσι» και «τουσίμπι», μερικές φορές μυρίζει σαν φράουλα και θεωρείται το ναρκωτικό των πλουσίων,

Το προφίλ του 30χρονου

Το σπίτι στο οποίο πραγματοποίησαν την επιχείρηση οι αστυνομικοί ανήκει σε έναν 30χρονο, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για μικροποσότητες ναρκωτικών. Η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη, έτοιμη να κοπεί σε δόσεις για να πουληθεί ενώ βρέθηκαν και άλλα συνθετικά ναρκωτικά.

αστυνομίασύλληψηκοκαΐνηειδήσειςειδήσεις τώρα