Ελλάδα | 04.09.2024 22:12

Πάρος: Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τη σύλληψη γιου αξιωματικού για παράνομες μεταφορές τουριστών

Newsroom

Ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη συγγενικού προσώπου ανωτάτου αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Πάρο, εξέδωσε το αρχηγείο της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως «η είδηση που μεταδόθηκε σχετικά με σύλληψη συγγενικού προσώπου ανώτατου αξιωματικού στην Πάρο, στο πλαίσιο ελέγχων της Τροχαίας για επαγγελματίες που ασχολούνται με τη μεταφορά τουριστών με βαν, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση, «οι αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων πραγματοποίησαν έλεγχο στον συγκεκριμένο εργαζόμενο και διαπιστώθηκε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία επισύρει χρηματικό πρόστιμο».

«Οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία εκτελούν τα καθήκοντά τους αμερόληπτα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και ως εκ τούτου επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο, όπως ορίζεται από τον Κ.Ο.Κ.» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως «ο παραβάτης δεν ανήκει στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, οπότε δεν προκύπτουν λόγοι πειθαρχικής διερεύνησης του περιστατικού».

Υπενθυμίζεται πως σε ρεπορτάζ του STAR, γινόταν αναφορά για σύλληψη του γιου ανωτάτου αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Πάρο που δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για μεταφορά τουριστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εις βάρος του κόπηκε πρόστιμο 6.800 ευρώ.

ΕΛΑΣΠάροςειδήσεις τώρα