Ελλάδα|06.09.2024 13:28

ΔΕΘ 2024: Ένταση στη συγκέντρωση των υγειονομικών - Μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα για το ΕΣΥ

Newsroom

Με μαύρα μπαλόνια και συνθήματα συγκεντρώθηκαν για την κατάσταση του ΕΣΥ έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων ενόψει της ΔΕΘ 2024.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία της χώρας, στην πρόνοια, την ψυχική υγεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και το ΕΚΑΒ, φώναξαν συνθήματα, ζητώντας αύξηση των δημοσίων δαπανών για το ΕΣΥ, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, καλύτερους μισθούς, προμήθεια εξοπλισμού κ.ά.

Η «πορεία σωτηρίας της δημόσιας υγείας» - όπως ανέφερε το κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) - κινήθηκε μέσω της λεωφόρου Στρατού και των οδών Καυτανζόγλου, Εγνατία και Ελ. Βενιζέλου προς το Διοικητήριο, όπου αντιπροσωπεία των υγειονομικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας - Θράκης) Κώστα Γκιουλέκα.

Ένταση με τα ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε νωρίτερα, όταν αστυνομικές δυνάμειςδεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να διέλθουν μπροστά από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάν. Βελλίδης».

«Συναντήσαμε ένα τείχος από αστυνομικούς και μια άρνηση να πάμε ως ελεύθεροι άνθρωποι ειρηνικά την πορεία μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, όπως μεταδίδει το Thestival, λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών θα συνεχίσουν.

Μετά από λίγη ώρα οι υγειονομικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους μέσω της οδού Καυταντζόγλου. Η πορεία θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

ΘεσσαλονίκηΙπποκράτειο ΝοσοκομείουγειονομικοίΔΕΘειδήσεις τώραΔΕΘ 2024