Ελλάδα|08.09.2024 14:10

Ρέθυμνο: Σταθερή η κατάσταση του κτηνοτρόφου - Αφαίρεσαν την σφαίρα από την σπονδυλική στήλη του

Newsroom

Καλύτερη φαίνεται ότι είναι η κατάσταση της υγείας του 69χρονου κτηνοτρόφου που βασανίστηκε και πυροβολήθηκε στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ραδιο Κρήτη ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, χθες βράδυ οι γιατροί αφαίρεσαν με χειρουργική επέμβαση την σφαίρα που είχε καρφωθεί στη σπονδυλική του στήλη ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο 24ωρο, να ξεκινήσει και η διαδικασία αφύπνισης του από την καταστολή.

Προηγουμένως είχε σταθεροποιηθεί η αιμοδυναμική του κατάστασή, αφού είχε ελεγχθεί και η αιμορραγία από τη μηριαία αρτηρία και υπάρχει αισιοδοξία πως ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του δείχνει να απομακρύνεται.

Ο 69χρονος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, παραμένει διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και αναμένεται σύντομα- ενδεχομένως και αύριο – να ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισής του.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα πυροβολήθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές από τον δράστη, ο οποίος δεν δίστασε να του κόψει και την γλώσσα.

Έρευνες αστυνομικών σε σπίτια υπόπτων για την επίθεση στον κτηνοτρόφο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήδη έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα ώστε να διαπιστωθούν οι επικοινωνίες των ανθρώπων που έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών από κρίσιμες μαρτυρίες ατόμων που ανήκουν στο περιβάλλον του κτηνοτρόφου.

Πάντως, ο δράστης που απεικονίζεται σε βίντεοληπτικό υλικό να πυροβολεί τον 69χρονό βοσκό δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί και το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα συνέβησαν κοντά στο χωριό Βιλανδρέδο, όταν άγνωστοι έστησαν καρτέρι θανάτου στον 69χρονο, μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα. Όπως μεταδίδει το Mega, οι δράστες -που φορούσαν κουκούλες- περίμεναν τον 69χρονο στο ποιμνιοστάσιό του και μόλις τον είδαν να μπαίνει, τον ακινητοποίησαν, τον βασάνισαν και ύστερα άρχισαν να τον πυροβολούν.

Του έκοψαν τη γλώσσα για να σταματήσει να φωνάζει και ύστερα τον πυροβόλησαν δύο φορές στα πόδια. Στην προσπάθειά του να προφυλαχτεί, δέχτηκε άλλη μια σφαίρα στο χέρι, η οποία διαπέρασε τον θώρακα και κατέληξε στην σπονδυλική του στήλη.

Ήταν αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν, αλλά εκείνος κατάφερε να επιζήσει. Τώρα, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο κτηνοτρόφος, μόλις έφυγαν οι δράστες, κατάφερε να πάρει τηλέφωνο τον γιο του και να ζητήσει βοήθεια.

επίθεσηκτηνοτρόφοςΡέθυμνοειδήσεις τώρα