Ελλάδα|10.09.2024 12:15

Οδοιπορικό του OPEN στα Φάρσαλα: «Μέναμε τρεις μήνες στο μαγαζί, γιατί δεν είχαμε λεφτά για σπίτι» - Τι καταγγέλλουν πολίτες

Newsroom

Οδοιπορικό στα Φάρσαλα, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα των πολιτών σήμερα, μετά την καταστροφική κακοκαιρία Daniel, έκανε το OPEN και η Μαριάννα Γεωργαντή για την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Από κόκκινο το σπίτι ξαφνικά χαρακτηρίστηκε κίτρινο 

Όπως αναφέρει στην εκπομπή ο κ. Θεόδωρος Μπόγκας, από το Βασίλι, χαρακτήρισαν το σπίτι τους κόκκινο, δηλαδή προς κατεδάφιση και στη συνέχεια άλλη επιτροπή το άλλαξε σε κίτρινο, προτείνοντας μάλιστα να πάρουν οι 80χρονοι γονείς του δάνειο για να φτιάξουν το σπίτι εξ ολοκλήρου, καθώς η κρατική επιχορήγηση καλύπτει ελάχιστα για την επισκευή. 

Οι εικόνες από το κατεστραμμένο σπίτι της οικογένειας είναι αποκαρδιωτικές με το νερό να φτάνει πάνω από τα 2 μέτρα. «Μέναμε τρεις μήνες στο μαγαζί γιατί δεν είχαμε λεφτά να νοικιάσουμε σπίτι», αναφέρει ο κ. Μπόγκας.

«Μου έκοψαν το ρεύμα ενώ δεν έχω λάβει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση»

Ένας άλλος κάτοικος, από την Υπέρεια Φαρσάλων, ο κ. Γιώργος Ευθυμιάδης, που δεν έχει πάρει ακόμα ούτε 1 ευρώ σε αποζημίωση, καταγγέλλει πως παρ΄ ότι πλημμυροπαθής, του κόψανε το ρεύμα για λογαριασμό 500 ευρώ.

Οι άνθρωποι ζουν σε ένα σπίτι που είχε πλημμυρίσει, χωρίς ρεύμα, με τα σημάδια από την καταστροφή να είναι ακόμα ορατά, και περιμένουν ακόμα να αποζημιωθούν από το κράτος. «Πώς θα ζήσουμε;» λέει ο κάτοικος.

κακοκαιρίαΦάρσαλαειδήσεις τώρακακοκαιρία Daniel