Ελλάδα|10.09.2024 20:40

Υπόθεση revenge porn στην Ηλεία: Ζήτησε 100 ευρώ από 17χρονο για παραποιημένες γυμνές φωτογραφίες του

Newsroom

Υπόθεση που εμπίπτει στη νομοθεσία περί εκδικητικής πορνογραφίας, αλλά εμπεριέχει και τα στοιχεία της εκβίασης και της απάτης, εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές στην Ηλεία.

Ο άγνωστος δράστης προσέγγισε μέσω μηνύματος στα social media έναν 17χρονο και του ζήτησε το ποσό των 100 ευρώ, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει γυμνές φωτογραφίες του νεαρού είτε στα social media είτε σε φίλους του.

Ο 17χρονος, που φέρεται να μην είχε ούτως ή άλλως γυμνές φωτογραφίες του, αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό αυτό και προειδοποίησε τον άγνωστο δράστη που τον προσέγγισε από προφίλ, που επί της ουσίας δεν ήταν αναγνωρίσιμο, πως θα ενημερώσει την αστυνομία.

Ο άγνωστος δράστης φαίνεται πως δημιούργησε μέσω προγραμμάτων εικόνες, χρησιμοποιώντας το πρόσωπο του νεαρού με φωτογραφικό υλικό που μπορούσε εύκολα να αντλήσει από τα προφίλ του στα social media, που τον παρουσίαζαν γυμνό, χωρίς όμως το σώμα να ανήκει σε αυτόν, μεταδίδει το ilialive.gr.

Και αυτές τις εικόνες τις δημοσιοποίησε.

Ο 17χρονος ενημέρωσε την αστυνομία που πλέον έχει σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση και με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητούν τα ίχνη του άγνωστου για την ώρα δράστη.

ανήλικοςΗλείαrevenge pornειδήσεις τώρα