Ελλάδα|11.09.2024 22:18

Χαλκιδική: Έδειραν ΑμεΑ σε βενζινάδικο γιατί είχε πρόβλημα η κάρτα του - «Οι αστυνομικοί δεν με βοήθησαν»

Newsroom

Ένα αδιανόητο περιστατικό κατήγγειλε 50χρονος, με ειδικές ανάγκες, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε σε βενζινάδικο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος, ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου και οι υπάλληλοι τον πλάκωσαν στο ξύλο, επειδή είχε πρόβλημα η κάρτα, με την οποία θα πλήρωνε τη βενζίνη αξίας 70 ευρώ, που έβαλε στο αυτοκίνητο.

Μάλιστα αντί να βρει συμπαράσταση από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο βενζινάδικο, εκείνοι τον κράτησαν στο τμήμα για «προστατευτική φύλαξη» χωρίς να προβούν σε άλλη ενέργεια με αποτέλεσμα μάλιστα να επιβαρυνθεί η υγεία του.

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου πριν από ένα χρόνο όταν ο Γ.Σ. από τη Θεσσαλονίκη, σταμάτησε στο βενζινάδικο στο δρόμο για την εργασία του για να βάλει βενζίνη: «Από τότε δεν μπορώ να δουλέψω. Ένα χρόνο είμαι άνεργος και δέχομαι ιατρική βοήθεια καθώς πάσχω από διπολική διαταραχή με αναπηρία 67%. Με χτύπησαν γιατί είχε πρόβλημα η κάρτα μου» καταγγέλλει ο ίδιος.

Όπως λέει από τότε όχι μόνο προσπαθεί να συνέλθει αλλά και να βρει το δίκιο του.

«Τώρα τα λεφτά αλλιώς μόνο πεθαμένος φεύγεις»

Ο ίδιος αναφέρει για το συμβάν στο Thesstoday.gr: «Πήγαινα στη δουλειά μου σε μια ταβέρνα του χωριού και σταμάτησα να βάλω βενζίνη. Πράγματι ο υπάλληλος έβαλε 70 ευρώ και τότε πήγα να πληρώσω με την κάρτα μου. Όμως δεν πέρασε. Πήγαμε μέσα στο γραφείο όπου ήταν ο ιδιοκτήτης. Ξαναπεράσαμε τη κάρτα και πάλι δεν ενέκρινε τη συναλλαγή» λέει ο Γ.Σ. και συνεχίζει:

«Πήρα τηλέφωνο στο αφεντικό μου και μου είπε ότι με είχαν πληρώσει αλλά η κατάθεση είχε βαλέρ και δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα τα χρήματα. Τότε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου φανερά εκνευρισμένος μου είπε ότι: ‘’αν δεν μπούνε τα χρήματα στο λογαριασμό σου τώρα μόνο πεθαμένος θα φύγεις από το βενζινάδικο’’»

«Αντέδρασα, του είπα τι είναι αυτά που λες και τότε εκείνος μου επιτέθηκε χτυπώντας με γροθιές. Τότε άρχισαν να με χτυπάνε και οι υπάλληλοι του βενζινάδικου. Μου σπάσανε το δάχτυλο»

Σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο περιπολικό από το ΑΤ Κασσανδρας με τους αστυνομικούς να προσαγάγουν στο τμήμα μόνο τον Γ.Σ.

«Με πήγαν στο τμήμα αλλά αυτούς που με χτύπησαν δεν τους προσήγαγαν» αναφέρει ο Γ.Σ. «Στο τμήμα οι αστυνομικοί μου έλεγαν ότι δεν έγινε τίποτα και να ηρεμήσω. Τους είπα ότι ήθελα να κάνω μήνυση αλλά δεν το δέχτηκαν και με έδιωξαν»

«Έφυγα τσατισμένος και γύρισα στο βενζινάδικο να πάρω το αυτοκίνητο μου όταν διαπίστωσα ότι του είχαν κάνει δολιοφθορά. Επέστρεψα στο τμήμα και διαμαρτυρήθηκα. Ήμουν σε έξαλλη κατάσταση και ήθελα να κάνω μήνυση αλλά οι αστυνομικοί δεν το δέχτηκαν και με κράτησαν μέχρι το πρωί να ηρεμήσω»

Τα λεγόμενα του Γ.Σ. επιβεβαιώνονται από το Βιβλίο Συμβάντων του ΑΤ εκείνης της ημέρας:

Όλη τη νύχτα χωρίς τα φάρμακα του – Στο νοσοκομείο με σπασμένο δάχτυλο και κακώσεις

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Γ.Σ. αφού διανυκτέρευσε στο τμήμα έφυγε και πήγε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας.

«Όλο το βράδυ οι αστυνομικοί δεν με βοήθησαν. Πονούσα και δεν έκαναν κάτι να με πάνε στο κέντρο υγείας. Τους είπα ότι παίρνω φαρμακευτική αγωγή γιατί πάσχω από διπολική διαταραχή και δεν έκαναν τίποτα. Δεν πήρα τα φάρμακα μου και επιδεινώθηκε η υγεία μου»

Όπως ανέφερε ο ίδιος πήγε με τα πόδια το πρωί στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας όπου οι γιατροί αποφάσισαν να διακομιστεί άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπως και έγινε.

Η γνωμοδότηση του νοσοκομείου αναφέρει μεταξύ άλλων «γρονθοκοπήματα στο πρόσωπο, κακώσεις», «κάκωση άκρας χείρας»:

«Στη συνέχεια πήγα στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύτηκα σε ψυχιατρική του Παπανικολάου καθώς πάσχω από διπολική διαταραχή και επειδή δεν πήρα τα φάρμακα μου η κατάσταση επιδεινώθηκε. Από τότε δεν μπορώ να δουλέψω» αναφέρει ο ίδιος.

Ο Γ.Σ. είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και πάσχει από διπολισμό με αναπηρία στο 67% όπως μαρτυρά το πιστοποιητικό:



Ο Γ.Σ. όπως καταγγέλλει προσπάθησε στη συνέχεια να βρει το δίκιο του καταθέτοντας μήνυση στην Εισαγγελία Κιλκίς, αφού όπως αναφέρει φοβήθηκε να επιστρέψει στη Χαλκιδική όπου δεν έκαναν δεκτή την κατάθεση μήνυσης οι αστυνομικοί του τμήματος όπως καταγγέλλει.

Πειθαρχική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη διεξάγεται πειθαρχική έρευνα για τους αστυνομικούς στο ΑΤ Κασσάνδρας που ήταν υπηρεσία εκείνο το βράδυ. Τo Thesstoday.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου ο οποίος αρνήθηκε το συμβάν και χαρακτήρισε τον Γ.Σ. «τρελό».

Ένα χρόνο μετά ο Γ.Σ. ψάχνει δικαίωση για όλη την ταλαιπωρία που υπέστη. Όσο για το χρέος στο βενζινάδικο πληρώθηκε όπως ανάφερε ο ίδιος.

ξυλοδαρμόςΧαλκιδικήβενζινάδικοειδήσεις τώρα