Ελλάδα | 12.09.2024 12:08

Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίζεται ο ποινικολόγος

Newsroom

Αποφυλακίζεται, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά από τρεις μήνες παραμονής στη φυλακή για τον ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε και η παραπομπή του σε δίκη για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντί του κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για το οποίο του είχε αρχικά ασκηθεί ποινική δίωξη. 

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν 

Σημειώνεται πως η αποφυλάκιση του κ. Λύτρα γίνεται με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
  • Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
  • Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
  • Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Σημειώνεται πως και η κακοποιημένη πρώην σύζυγός του ζήτησε με υπόμνημα την αποφυλάκιση του Λύτρα. «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα», ανέφερε.

Απόστολος Λύτρας