Ελλάδα|12.09.2024 16:16

Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίστηκε ο δικηγόρος

Newsroom

Αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (12/9) ο Απόστολος Λύτρας. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με όρους μέχρι να δικαστεί.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την αποφυλάκισή του, λέγοντας: «Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν».

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά την πρόταση του εισαγγελέα, παρέπεμψαν τον δικηγόρο για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, ενώ άρουν και την προσωρινή του κράτηση, με αυστηρούς ωστόσο περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα οι όροι είναι: απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, απαγόρευση επικοινωνίας μαζί της άμεσα ή έμμεσα με την χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων.

Η στιγμή της εξόδου του Απόστολου Λύτρα από τις φυλακές

Λύτρας: «Ζητώ ξανά συγγνώμη από την σύζυγό μου»

«Ζητά ξανά συγγνώμη από την σύζυγό του» μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή του ο Απόστολος Λύτρας, μετέφερε λίγο νωρίτερα ο δικηγόρος, σε ανακοίνωσή του.

«Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση», ανέφερε ο Πέτρος Πανταζής.

«Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του», επισημαίνει ο δικηγόρος. 

Σημειώνεται πως και η κακοποιημένη πρώην σύζυγός του ζήτησε με υπόμνημα την αποφυλάκιση του. «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου. 

αποφυλάκισηενδοοικογενειακή βίαΑπόστολος Λύτραςειδήσειςειδήσεις τώρα