Ελλάδα|13.09.2024 17:56

Κωνσταντινούπολη: Πώς βρέθηκε ο 78χρονος - Έκλαιγαν αγκαλιασμένοι με τους συγγενείς του

Newsroom

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 78χρονου συνταξιούχου από τα Σέρβια Κοζάνης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 8 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Η μαρτυρία ενός οδηγού ταξί ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη στο να οδηγήσει έναν συνάδερφό του στα ίχνη του 78χρονου, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Τον εντόπισε ο οδηγός ταξί

«Σήμερα το πρωί, επιβίβασα έναν πελάτη και πήγαινα με κατεύθυνση προς το συγκεκριμένο πάρκο που είχαμε δει την προηγούμενη ημέρα τον 78χρονο. Ξαφνικά, πρόσεξα έναν ηλικιωμένο άνδρα, να ακουμπά σ’ ένα δέντρο και να κοιτά τριγύρω, φορώντας το καπέλο του. Αμέσως έκανα στην άκρη και τον πλησίασα. Τον ρώτησα «Είσαι Έλληνας;» και απάντησε «Ναι, είμαι Έλληνας». Του ζήτησα να με ακολουθήσει» είπε στην κάμερα του MEGA ο Αμπντουλάχ εξηγώντας πως εντόπισε τον 78χρονο.

Ο 78χρονος εντοπίστηκε σε μια περιοχή, περίπου 2χλμ. από το πάρκο που χθες, ο οδηγός ταξί είχε υποδείξει στην Ευφροσύνη Κυριαζή ότι τον είχε δει τελευταία φορά μία ημέρα πριν».

Έκλαιγαν αγκαλιασμένοι

Ο Αμπντουλάχ τηλεφώνησε στους συγγενείς και τους ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα κι ύστερα μαζί με τον 78χρονο πήγαν σε μια καφετέρια για να τους περιμένουν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι. Πολύ χαρούμενοι. Τώρα που τον βρήκαμε αισθανόμαστε ότι είναι μέλος της οικογένειάς μας. Δεν μας νοιάζει η εθνικότητά του. Χθες όλη μέρα μιλάγαμε μεταξύ μας, προσπαθούσαμε να συντονιστούμε πώς θα καταφέρουμε να τον εντοπίσουμε. Όταν έφτασαν οι συγγενείς του στην καφετέρια, έκλαιγαν ήδη από χαρά. Ήταν πανευτυχείς που τον ξαναέβλεπαν. Που είχε βρεθεί. Έπεσε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου».

Ο κ. Δημήτρης, μαζί με τους συγγενείς του πλέον, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δώσει κατάθεση και να περιγράψει τα όσα έζησε περιπλανώμενος στην Κωνσταντινούπολη τις τελευταίες εννέα ημέρες.

Ο 78χρονος συνταξιούχος πλέον, δεν βλέπει τη στιγμή να επιστρέψει στην πατρίδα, με τους συγγενείς τους στα Σέρβια να ανυπομονούν να τον σφίξουν ξανά στην αγκαλιά τους.

εξαφάνισηΚωνσταντινούποληειδήσεις τώρα